Geçen yıl 8 Temmuz'da meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazasında ilk duruşma bugün görüldü. Çorlu Tren Katliamı aileleri, adliye ana girişinden alınmak istemedi. Aileler duruma sert tepki gösterdi. Kapıdaki polisler katliamda yakınlarını kaybeden aileleri darp etti. Avukatların araya girmesiyle kapıda kalanlar da içeri girdi. Bu sırada heyet salondan çıktı. Heyet, davadan çekildiğini açıkladı ve salondan çıktı. Oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz Sel, mahkeme heyetinin çekilme kararı sonrası "Biz bunun için mi bekledik bir yıl boyunca? Kalkmıyorum, buradan hiçbir yere gitmiyorum" diye tepki gösterdi.

 

Kuzey Afrika ülkesi Libya'da General Halife Hafter'e bağlı kuvvetlere ait uçakların, göçmenlerin bulunduğu güvenlik merkezine saldırması sonucu en az 40 Afrikalı göçmenin öldüğü, 80 göçmenin ise yaralandığı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon haziranda yüzde 0.03 artarken, yıllık bazda yüzde 15.72 oldu.
Çağdaş şiirin önde gelen isimlerinden #Küçükİskender, hayatını kaybetti. 55 yaşındaki şair bir süredir kanserle mücadele ediyordu. İyi Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi öncesi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT ekranlarına çıkarılmasıyla ilgili, TRT Genel Müdürü ve kanal hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'a birçok ülkeden erişim sağlanamıyor. Arızadan en çok Fransa, Almanya, İngiltere etkilendi. Türkiye'de de erişim problemleri yaşanıyor. Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde CHP’li belediye meclis üyelerinin, "T.C." ibaresinin belediye tabelasına eklenmesine yönelik verdiği önergeye AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Maliyet yüksek. 'T.C.' ibaresi ekleyemeyiz” yanıtı verdi.