İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevlerinden uzaklaştırdığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkanvekili olarak görevlendirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı: ?Gasp edilen halk iradesidir ?Saat 6.00 itibarıyla kapılar kırılarak belediyeye girildi ?Hukuk dışı durum yaşıyoruz. ?Ne anayasa ne seçimleri icra eden bir tutum var. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, "31 Mart'ta kayyumlardan aldığımız belediyelere, yeniden kayyum atıyorlar. Tamamen uyduruk gerekçelerle yapıyorlar bunu. Bu iktidarın demokratik hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Türkiye'de demokrasiye darbe üstüne darbe vuruluyor" dedi. İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla yerine ikinci kez kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez." MHP lideri Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine #kayyum atanması dolayısıyla desteğini iletti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer #kayyum atamalarına ilişkin, "Her koyun kendi bacağından asılmıyor bu memlekette. Birimizin başına gelen ondan sonra hepimizin başına geliyor" dedi. Murat Dağı'nda maden aranmasına verilen ÇED olumlu raporunun iptali için dava açan Karaağaç köylüleri, "Bugüne kadar burada yaşamışız bundan sonra başka yerde yaşamak istemiyoruz. Madenin açılmasını istemiyoruz" dediler.

Ege Bölgesi'nde sulamada önemli bir yere sahip olan Gediz Nehri'ni atıklarla kirlettikleri gerekçesiyle Manisa'daki 2 işletmeye, toplam 238 bin 860 TL para cezası kesildiği bildirildi.

Eski Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, hakim karşısına çıktı. Devrik lider, eski Suudi Arabistan Kralı Abdullah'tan 65, Veliaht Prens Muhammed'den 25 ve BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan 1 milyon dolar aldığını itiraf etti.