İBB’den yapılan açıklamaya göre; Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA vakıflarıyla olan protokoller feshedildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla başlatılan vakıflara yönelik incelemelerde, ilgili vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da vurgulandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ve olanaklarından bazı özel vakıflara aktarılan tam 357 milyon liralık bütçeye noktayı koymuş bulunuyoruz. Bu kaynakların hepsi artık İstanbulluların" dedi.

  Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde son iki yılda 274 çocuğun doğum yaptığı ortaya çıktı. Yaşları 14 ile 17 arasında değişen istismara maruz bırakılan çocukların 115’i Türk, 159’u ise yabancı uyruklu. Antalya Barosu konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. AKP’li bakanların Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumundan aldıkları binlerce liralık ‘hediyelerin’, kendileri tarafından bizzat seçildiği ‘Fırat Silver’ adlı mağazanın İnstagram sayfasında yer alan fotoğraflarla ortaya çıktı. Konya'nın Ereğli ilçesinde, Alaaddin Karasu, bir yıl önce evlendiği Gülsüm Karasu'yu, başındaki eşarpla boğarak öldürdü. Olay yerinden kaçan Karasu, yaklaşık 1,5 saat sonra polis merkezine giderek, eşini öldürdüğünü söyleyip, teslim oldu. Yabancılara arsa satışıyla ilgili soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2003 yılına kadar Türkiye’den 57 bin metrekare arazi satın alan Suudi Arabistan vatandaşlarının 17 yılda 2 milyon 553 bin metrekare daha toprak satın aldığını bildirdi.

TÜİK Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, 2018 yılında internete erişimi evden internete erişim oranları sırasıyla yüzde 72.9 ve yüzde 83.8 iken, 2019 yılında bu oranlar sırasıyla yüzde 75.3 ve yüzde 88.3’e yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu’na yönelik tatil eleştirilerine yanıt verdi. Yapılan açıklamada; “Eski İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 yıl 7 aylık görev süresinde toplam 302 gün izin yaptığı tespit edilmiştir” denildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı Ocak ayında Ankara'da 20 adet kreş açacak. Her bir kreşin yaklaşık 200 kapasiteli olması planlanıyor. Kreş kontenjanının %10'u ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Kreşler, Mansur Yavaş'ın seçim vaatlerinden biriydi.
Ravza Kavakçı Kan'ın İBB'de işe girip aynı gün aldığı burs ile ABD'ye gitmesine dair yapılan tüm haberlere mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.
İstanbul'daki UKOME Toplantısında; ?Taksi ücretlerine %25, ?Minibüslerde %25, ?Taksi dolmuşlarda %24, ?Öğrenci ve personel servislerde %13 ?Arabalı vapurlara %20 zam yapılmasına karar verildi.