İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı'nın Cumhurbaşkanlığı'na devrine ilişkin verdiği demeçte "Hukuki yollara başvuracağız" dedi.

  ABD Temsilciler Meclisi, Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı sunulan yaptırım tasarısını kabul etti. Tasarı, 16 'hayır' oyuna karşı 403 'evet' ile Meclis'ten geçti. ??İngiltere parlamentosunun 12 Aralık'ta erken genel seçime gitme kararı aldığı bildirildi. ?️Hükümetin erken seçim yasa tasarısını oylayan Avam Kamarası tasarıyı 20’ye karşı 438 oyla kabul etti. Tasarı Lordlar Kamarasının ve Kraliçe 2. Elizabeth’in onayıyla yasalaşacak. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, 352 milyon 453 bin 738 TL değerinde usulsüzlüğe konu olan 10 ihalede ismi geçen ve hakkında inceleme başlatılan Sinan Yıldırım’ı, Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirdi. Türkiye, 37 ülkeyi kapsayan ‘en iyi emeklilik' araştırmasında sondan 3’üncü oldu. 301 madencinin öldüğü Soma katliamı davasını yürütürken görev yeri değiştirilen Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı hakkında not fişi yazıldı, terfisi engellendi.

On altı yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, İskandinav Konseyi tarafından layık görüldüğü 75 bin dolarlık Çevre Ödülü'nü reddetti. Thunberg, iklim mücadelesi için herhangi bir ödüle ihtiyaç olmadığını söyledi.

Hürriyet gazetesinde bir grup çalışan, bugün evlerine gelen tebligatla işlerinden çıkarıldığını öğrendi. Gönderilen tebligatta, kararın 25 Ekim'de alındığı ve "Yönetim Kurulu’nun işletmesel kararı” yazdığı belirtildi.