HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP milletvekilleri ve görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı eyleme katılan yurttaşlarla birlikte "Başkan halktır, halk burada" sloganları attı. Mardin'de kayyum protestosuna polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, "Halkın milletvekillerine, halkın iradesine bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Halkın iradesini gaspedenler hukuk karşısında bunun hesabını verecek" diye bağırdı. İstanbul Kadıköy'de yapılan kayyum protestosuna polis müdahale etti. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır." Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK uçaklarının yangına neden müdahale etmediği sorusuna "3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor 3 tanesi de yağ akıtıyor. Çalıştırabilenler varsa buyursunlar gelsinler çalıştırsınlar" dedi. Bankalar Birliği’ne göre, son 1 yılda kredi borçlusu sayısı 700 bin kişi arttı. Devlet eski Bakanı Egemen Bağış’ın Prag Büyükelçiliği’ne atanması kesinleşti. İran’a ABD ambargosunun delinmesi olayı nedeniyle Amerika’da tutuklanan İran kökenli Reza Zarrab olayı dosyasında adı geçen Bağış için Çekya Cumhuriyeti’nden agreman istendi.

Şanlıurfa Barosu’nun adli kayıtlara yansıyan olaylardan yola çıkarak hazırladığı rapora göre, 2019’un ilk altı ayında Şanlıurfa’da 378 çocuk istismara maruz kaldı. Raporda yaş aralığı 12-16 olan çocuklardan 21’inin hamile kaldığı belirtildi.

Türkiye genelinde konut satışları 2019 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.5 oranında azalarak 102 bin 236 oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da Bodrum'un kıyı ve koylarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, Bodrum’daki tartışılan The Bo Viera projesinin de aralarında bulunduğu 8 projenin mühürlendiğini açıkladı.
AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel zamanında 5 kişiden oluşan belediye şirketlerinden ANET yönetim kurulunun 10’a çıkarıldığını, bu kişilere “huzur hakkı” adı altında yıllık 360 bin lira maaş ödendiğini söyledi.