ODTÜ Kavaklık'ta öğrencilerin 55 gündür sürdürdüğü direnişe polis müdahale etti. Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle alanı mühürlemeye gelen Çankaya Belediyesi yetkililerine polis uzun süre izin vermedi. Öğrenciler rektörlüğe yürüyüş yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Tasdelen  "ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, Parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez" açıklaması yaptı. Ağaç kesimi, direnişin sonunda durduruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ'de ağaç kesimlerinin durdurulmasını “Bu zafer, başta kavaklıkta haftalardır kararlı bir şekilde direnen öğrenciler olmak üzere öğrencisinden, öğretim üyesine tüm ODTÜ’lülerindir” sözleriyle değerlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "ODTÜ Rektörü Sayın Mustafa Verşan Kök ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede öğrenciler için yurt ihtiyacı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum" dedi.   Ali Babacan kurucusu olduğu AKP’den istifa ettiğini duyurdu.Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, kurucusu olduğu AKP’den 18 yıl sonra istifa etti. "Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım” diye Babacan yeni parti hazırlıklarına ilişkin ilk resmi açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını değerlendiren TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski "Faiz indirip indirmeyeceğine TCMB karar verir. Finansal istikrar için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankası’na ihtiyaç var" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaz konserleri kapsamında 16 Temmuz’da İzmir’de düzenlenecek konser için sanatçı Sıla’ya yasak geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Sıla’nın sahne alacak olmasının “eleştirildiğini” söyleyerek, konser programının revize edileceğini duyurdu.
?️Tevfik Göksu: “Emanet sözünden rahatsız oldunuz, neden rahatsız olduğunuzu biliyorum. Emanet güvenilir insanlara verilir.” ?️Ekrem İmamoğlu: "23 Haziran size iyi bir ders verdi diye düşünüyorum. Emanet sahibine verilmiştir. Herkes işine baksın."
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Son 2 yıldır elde avuçta ne varsa satılmış. Belediye şirketleri çok kötü yönetilmiş. Şirketler, belediyeye kar payı vermek yerine belediye muhtaç durumda kalmıştır."
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş’de çalışıyor görünen 3 kişinin, Azerbaycan’da yaşayan “bankamatikçiler” olduğu tespit edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, 3 kişinin çalışıyor göründüğü ve bu şahısların son 4 aydır Türkiye’ye giriş dahi yapmadığı belirtildi.
İstanbul Pendik’te 7 aylık hamile kadının içinde bulunduğu aracın önünü keserek aracın dikiz aynasını kıran ve camlarını kırmaya çalışan baklava zincirleri sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel tutuklandı.