Öğrenciler ve çevre gönüllüleriyle mıntıka temizliği yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, temiz Adana için duyarlılık çağrısı yaptı: “Hemşehrilerimiz destek vermezse kentimizi temiz tutmamız mümkün olmaz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Decatlon ve Optimum İş birliğiyle, Adnan Menderes Bulvarı’nda, mıntıka temizliği yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, elleriyle pet şişe, poşet, ambalaj, çekirdek kabuğu, çeşitli atık ve çöp topladı. Çöplerin ve atıkların yaşam alanlarına, sokaklara, caddelere, kaldırımlara, suya ve toprağa atılmaması adına, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe gönüllü gruplar, Çukurova Üniversitesi öğrencileri, liseliler ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri katıldı.

"ŞEHRİMİZİ TEMİZ TUTALIM"

Öğrenciler, gönüllüler ve belediye çalışanlarıyla birlikte çöp toplayan, mıntıka temizliği yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hemşehrilerinden, kentin temiz tutulması konusunda destek istedi. Ortak yaşam alanlarına çöp atılmaması konusunda telkinde bulunan Başkan Zeydan Karalar, kendi elleriyle atık, pet şişe, ambalaj, çekirdek kabuğu ve sigara izmariti topladı. Başkan Zeydan Karalar, “Vatandaşlarımızın, çöpünü, sokaklara, caddelere, kaldırımlara, suya ve toprağa çöp atmaması gerek. Hemşehrilerimiz bu konuda bize destek vermezse kentimizi temiz tutmamız mümkün olmaz. Çöplerimizi çöp kutularına, bulunduğumuz noktada çöp kutusu yoksa yanımızda getireceğimiz poşetlere koymamız ve en yakın çöp kutusuna atmamız gerekir” dedi. Başkan Zeydan karalar, öğrenciler ve gönüllü gruplar Adnan Menderes Bulvarı’nda çöp toplarken, Seyhan Baraj Gölü’nde de belediye ekipleri kıyı temizliği yaptı.