Gezi Parkı eylemlerinde başına biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada 6 yıl sonra olay yerinde keşif yapıldı.

"GAZ FİŞEĞİ SUÇLU DİYECEKLER"

5 yıl önce yaşadıkları acıyı tekrar yaşadıklarını söyleyen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, “Bundan sonra ne olacak bilemiyoruz. Acaba vuranlarda vicdan var mı? Eğer korkuyorsa korkmasın. Biz 5 yıldır kimse tekrar öldürülmesin diye çabalıyoruz. Biz kimseyi öldürmeyeceğiz ki. Bizler yaşatmaktan yanayız” dedi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde panzerin evlerine girerek ezdiği Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşleri hatırlatan Elvan, “Biliyorsunuz o olayda panzer kusurlu bulundu polis değil. Sanırım yarın öbür gün bu sefer silah suçlu, gaz fişeği suçlu diyecekler. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

"CEZASIZLIK POLİTİKASI UYGULANIYOR"

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise olayın üzerinden 6 yıldan fazla bir zaman geçtiğini belirterek, “5 yıl sonra yeni olay yeri incelemesi yapıyorlar. Maalesef Türkiye’de kamu görevlilerin yargılandığı davalarda bir cezasızlık politikası var. Yargının hoşgörüsü var. Kamu makamlarının koruması var. Bu davada sadece bunlardan bir tanesi. Umarım bundan sonra adalet gerçekleşir ve caydırıcı bir ceza alır” diye belirtti.