dokuz8HABER/Bekir Güneş (@bekirgne2 )

Diyarbakır'da Newroz yarın Newroz Parkı'nda yapılacak. Newroz Tertip Komitesi'nde bulunan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Garip Kandemir, "Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 4 aya yaklaştı. Bu Newroz aynı zamanda Leylaların da Newrozu olacak" dedi.

Diyarbakır'da Newroz kutlaması yarın yapılacak. HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PÎA), Azadî Hareketi, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) Diyarbakır Newrozunu birlikte organize ediyor. Diyarbakır Newrozu yarın Newroz Parkı'nda yapılacak. Newroz öncesi Diyarbakır emniyeti de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Newroz alanının etrafı kapatıldı sadece beli giriş noktalarından alana giriş yapılabilecek. Saat 10'dan itibaren binlerce kişinin Newroz alanına giriş yapması bekleniyor. Newroz Tertip Komitesi'nde bulunan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Garip Kandemir, yarın ki Newroz programına ilişkin Dokuz8 Haber'e konuştu. Garip Kandemir “Bu yılki Newrozu Ortadoğu ve bölgemizde savaşın, tecridin, kriz ve kaosun hüküm sürdüğü bir ortamın yanı sıra, referandum niteliğindeki 31 Mart yerel seçimleri ile karşılıyoruz” dedi. 2013 yılında tarihi çözüm sürecini başlatan Diyarbakır Newrozunu hatırlatan Kandemir, bu Newrozun da o coşku ile kutlanması gerektiğini söyledi.

AÇLIK GREVLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bu Newroz'un bir kez daha Türkiye'nin barışına vesile olmasını istediklerini belirten Kandemir, "Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 4 aya yaklaştı. Bu Newroz aynı zamanda Leylaların da Newrozu olacak" diye konuştu.

GERRY ADAMS VE LEYLA XALİD DAVET EDİLENLER ARASINDA

Newrozda çıkacak mesajın 31 Mart yerel seçimlerini de etkileyeceğine dikkat çeken Kandemir Newroza katılacak kişi ve kurumları da açıkladı: "Yurtiçinden ve yurtdışından birçok şahsiyete davetiye gönderildi. Geri dönüşler başladı. Özelikle isim düzeyinde birkaç isim verebiliriz. Sinn Fein eski lideri Gerry Adams, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Üyesi Leyla Xalid ve Türkiye'den de birçok ismin Diyarbakır Newrozuna katılmasını bekliyoruz."