AKP'de kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu, parti üyeliğinden istifa etti. AKP'den istifa eden Ahmet Davutoğlu'na, AKP'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

  Uşak Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çakın bir önceki AKP'li Başkan Nurullah Cahan yaptığı harcamalar için müfettiş incelemesi talebinde bulundu. Faturalar arasında 850 erkek cüzdanı, 2 bin 500 pişik kremi, 1 ton tarhana, 600 kol saati gibi harcamalar bulunuyor.

Cari işlemler hesabı temmuzda 1 milyar 158 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari fazla 4 milyar 445 milyon dolar oldu.

Bir televizyon kanalındaki spor programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş gözaltına alındı. Taş’ın, Kulp’ta dün yaşanan patlama ile ilgili olarak gözaltına alındığı ileri sürüldü.
Hollanda'daki İslami örgütler tarafından kurulan okullarda "Kızlar ve erkekler birbirlerine bakamaz, kafirlerin kıyafetlerini giymek günahtır" gibi bilgiler öğretildiği gerekçesiyle Hollanda Eğitim Bakanı Arie Slob, müfettişlerine inceleme yapmaları talimatı verdi.

İBB iştiraklerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş. Genel Müdürlüğüne Esat Temimhan getirildi. Temimhan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki lisans eğitiminin ardından Berlin Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi'nde de doktora yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeylili çocuklar ile Galatasaray-Kasımpaşa maçını izledi.