Suriye ordusunun SGD ile varılan anlaşma doğrultusunda Kobani kentine girdiği bildirildi.

  Kanada da Türkiye’ye silah satışını askıya aldı. Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kanada, Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı askeri saldırıyı kesin olarak kınadı" ifadeleri kullanıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili bir soruya, “Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz” yanıtını verdi. Sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı aleyhinde paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 186 kişiden 24'ü tutuklandı. Milli Savunma Bakanı Akar, AKP Grup toplantısına asker selamı vererek girdi. Partililer de Akar’ı asker selamı vererek 'Her Türk asker doğar', 'Hulusi baba bizi Suriye’ye götür' sloganları ile karşıladı. Türk Hava Kurumu’na (THK) kayyum atandı. THK’da kayyum olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın görev yapacağı öğrenildi. Orman yangınlarında THK uçaklarının neden kullanılmadığı uzun süredir tartışılıyordu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kontrole tabi ilaç reçete edilmesini isteyen bir kişi, bir asistan hekimin boğazını kesti. Asistan hekimin hayati bir tehlikesinin olmadığı, saldırganın kaçtığı öğrenildi.

DİSK-AR raporuna göre işsizlik oranlarında tırmanma yaşanırken, en yoğun artış genç ve kadın işsizliğinde gerçekleşti: ?Genç işsizliğinde zirve: yüzde 27,3 ?Tarım dışı genç kadın işsizliğinde rekor: Yüzde 41,7 ?Geniş Tanımlı İşsizlik Yüzde 21
İzmir'de İYİ Parti Buca İlçe Teşkilatı Başkanı Gamze Bilgen Torun parti binasından ayrılıp aracına gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “şeffaf yönetim” anlayışıyla Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri ile bağlı iştiraklerde kullanılan tüm hizmet araçlarının listesini internet sitesinde yayınladı.
ABD Temsilciler Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiyeli yetkililere yönelik yaptırım tasarısını kabul etti.