Dünya çapında Sıfır Gelecek kampanyası çerçevesinde çok sayıda Türkiye'de kent ve merkezde iklim krizine karşı somut adımların atılması talebiyle grev ve etkinlikler düzenlendi.

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın görevden alındı. Apaydın'ın yerine Ali İhsan Uygun geldi. Uygun ve Apaydın'ın aralarında bulunduğu TCDD yöneticilerinin 9 kişinin öldüğü Ankara’daki YHT kazasına ilişkin bilirkişi raporda 'kusurlu' olduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında şahsi araçlarda da sigaranın yasaklanması, içenlere ceza verilmesini sağlayacak düzenleme yapılması konusunda talimat verdi.

Eski bakanlardan Egemen Bağış’ın Türkiye’nin Çekya büyükelçiliğine atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ağrı'da Leyla Aydemir’in geçtiğimiz yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili dava başladı. Küçük kızın ailesinin dün avukatlarının bürosuna giderek, "Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme" dediği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başladığı gün istifa eden genel sekreter yardımcılarından Ali Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı'na atandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Göztepe metro hattı tünel kazı çalışmalarını yeniden başlattı. İmamoğlu "Günlük yolcu sayısı 300 bin üzerinde planlanan bu hattın 2022 yılında bitirilmesini öngörmekteyiz" ifadelerini kullandı. Metro çalışması yaklaşık bir yıldır durmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, avukatlık yaptığı dönemde bir senetle mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Yavaş için istenen yurt dışına çıkış yasağı reddedildi.

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AİHM'deki duruşmasından iki gün sonra savcılık, Demirtaş hakkında aynı davadan ayrı bir soruşturma başlattı ve tutuklama talep etti. Mahkeme Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılanmasına karar verdi.