CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu için sarf ettiği“Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe, bir defa böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez” sözlerini değenlendirdi. Özer, “Bu ülkede Cumhurbaşkanı CHP için ağza alınmayacak şeyler söyledi. Daha da kötüsü üreticiyi terörist ilan etti. Önce Erdoğan, üreticiden özür dilesin” yorumunda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasındaki en büyük anahtarlardan birinin üretici olduğuna dikkat çeken Antalya’nın CHP’li çiftçi Milletvekili Aydın Özer, İstanbul üreticisinin Hal Yasası nezdinde AKP’yi veto edeceğini söyledi. Sahada bunun karşılığının 100 bin oy olduğunu vurgulayan Özer, “Üretici,bu seçimin belirleyicisi olacak” dedi. YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek yenilenmeısine ilişkin kararının ardından İstanbul’da 10 milyon 560 bin 963 seçmen 23 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek. Seçime 4 kala Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nın seçim traği de hız kesmeden devam ediyor. Millet İttifakı’nın mensupları CHP ve İyi Parti, tüm yöneticileri ve milletvekilleri ile sahada çalışmalarını sürdürken, CHP Milletvekilleri ağırlıklı olarak AKP'nin yoğun oy aldığı bölgelere üst kurmuş durumda. CHP Antalya Milletvekilleri, Deniz Baykal ile TBMM’de görevli olduğu için İstanbul’da olamayan Rafet Zeybek harici sahada, vatandaşın içinde. Sırasıyla Cavit Arı, Çetin Osman Budak ve Aydın Özer ile seçim çalışmaları yaptıkları bölgelerde sokağın nabzını tutacağız.

SEÇİM STRATEJİSİ: AKP’NİN KUVVETLİ OLDUĞU BÖLGELER

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın AKP'lili adayı Mevlüt Öztekin’in yüzde 54.40 oy alarak birinci olduğu Kağıthane’de, Millet İttifakı’nın İyi Partili adayı Mehmet Arslan da yüzde 31.12 oy alarak yarışı ikinci tamamlamıştı. AKP'li seçmenin yoğun olduğu bölgede ev ziyaretleri başta olmak üzere esnaf ve üreticileri ziyaretleri yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ile seçim bölgesi olan Kağıthane’de konuştuk. CHP’nin seçim stratejisinin 31 Mart’ta olduğu gibi yine AKP’nin kuvvetli olduğu bölgeler üzerine kurulduğunu ifade eden Özer, bu süreçte Esenler ve Kağıthane’de saha çalışması yaptıklarını söyledi. Bu iki bölgede kanaat önderleri, muhtarlar, pazar yerleri ve üreticileri ziyaret ettiğini dile getiren Özer, burada yaşayan vatandaşların hatrı sayılır bir kesiminin Ekrem İmamoğlu’nu desteklediklerini kaydetti.

KAĞITHANE’DE İMAMOĞLU LEHİNE SESLER

Özellikle 31 Mart Yerel Seçimlerinin iptaline ilişkin kararın, bu bölgelerde dahi vicdanlarda kabul görmediğini savunan Özer, AKP’nin güçlü olduğu Kağıthane ve Esenler’de çatlak seslerin yükselmeye başladığı görüşünde. Nitekim, gezdiğimiz sokaklarda CHP logosunu gören insanlardan küçük bir bölümün “Her şey çok güzel olacak” diyerek gülümsediğini gördüğümde Özer’in bu tezinin güçlendiğini gözlemledim. Nitetim, Kağıthane’de yaşayan bazı vatandaşlar yumuşamış görünüyor. Eskiden bu bölgelerde seçim kampanyası yürütmenin zorluğuna dikkat çeken Özer, “Artık insanlar otomatik olarak bizi gördüğünde gülümsüyor. Biz pozitif bir hava dağıtıyoruz” diyor. Bunu da şu sözleri ile destekliyor: “Kağıthane’de AKP'li bir aileyi ziyaret ettik. Ailenin tamamı 17 senedir AKP’ye oy vermiş. Bize, “Siz gelene kadar Binali Yıldırım’a oy vermeyi düşünüyorduk. Ama kararımızı ilk kez değiştiriyoruz ve İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Her şey çok güzel oılacak demek geliyor içimizden” dediler. Sokakta büyük bir çözülme var. Mevcut idare vatandaştan uzaklaşmış” dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN BELİRLEYİCİSİ: ÜRETİCİ

Kağıthane ve Esenler’de üretici ve pazar yerleri ziyaretleri yaptıklarını da belirten Aydın Özer, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasındaki en büyük anahtarlardan birinin ürecinin Hal Yasası nezdinde AKP’yi veto etmesi olduğunu söyledi. Hükümetin yanlış tarım politikası ile çiftçiyi bitirme noktasına getirdiğini ifade eden Özer, Kış aylarındaki Tanzim satış noktalarından sonra Hal Yasası’nın gündeme gelmesiyle üreticinin AKP hükümetinden kopuşunun başladığını söyledi. Parti olarak bu durumu sahada iyi anlattıklarını sözlerine ekleyen Özer, Kağıthane ve Esenler’deki üreticinin ciddi bir tepkisi olduğunu söyledi. Öyle ki, bölgede konuştuğumuz ancak isim ve görüntü vermek istemeyen üretici esnafı, kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirterek, “Bu gidişe son vereceğine inandığımız İmamoğlu’nu destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdiler. Zararına satış yaptıklarını ve maliyetlerin yüksek olduğunu ifade eden küçük üretici, hükümeti veto etmekte kararlı görünüyor.

CHP LEHİNE 100 BİN OY

Ekonomideki bozulma, üretimdeki düşüş ve çiftçinin zarar etmesi gibi sebeplerin İmamoğlu lehine 100 bin oya tekabul ettiğini savunan Aydın Özer, “Hal Yasası ile üreticiye verilen zararın karşılığı CHP lehine 100 bin oya tekabul ediyor. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasındaki en büyük anahtarlardan biri ürecinin Hal Yasası nezdinde AKP’yi veto etmesidir. Yine kazanacak. Ak Parti hükümeti, üreticiden, küçük esnaftan uzaklaşmaya başladı. Sadece Gebze Hali’ndeki pazarcıların yüzde 60’ı zarar ettikleri için işi bırakmış.Eskiden pazar yerlerine, hallere girdiğimiz zaman elimizdeki broşürleri dahi kabul etmeyen üretici, şimdi bizi gördüğü zaman gülümseyerek, 'Her şey çok güzel olacak' diyor. Bu seçimin anahtarı” dedi. Kağıthane sokaklarında gezerken eskiye nazaran bir değişimin başladığını söylemek çok yanlış olmaz.