dokuz8HABER/Bekir Güneş (@bekirgne2 )

Amedspor'un yarın sahasında oynayacağı Sakaryaspor maçı öncesi Diyarbakır'da bulunan STK temsilcileri sağduyu çağrısında bulundu. İki takım arasında 13 Ekim 2018'de oynanan maçta Sakaryaspor taraftarları Amedspor kulübesine saldırmıştı.

Amedspor'un yarın sahasında oynayacağı Sakaryaspor maçı öncesi Diyarbakır'da bulunan STK temsilcilerinden ortak açıklama geldi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın'ın da bulunduğu açıklamaya Diyarbakır'daki çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Açıklamayı Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Metin Kılavuz Okudu. Amedspor'un ligin ilk yarısında Sakarya'da uğradığı ırkçı saldırıyı değerlendiren STK temsilcileri aynı durumun Diyarbakır'da olmaması gerektiğine dikkat çekti.

"DİYARBAKIR HALKI PROVOKATİF VE RÖVANŞİSTLERİN AMAÇLARINA HİZMET ETMEYECEK"

Metin Klavuz tarafından okunan açıklama şu şekilde: "Diyarbakır Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları olarak bu yaklaşım ve uygulamaları kabul edilir olarak görmediğimizi daha önce de sert bir şekilde ifade etmiş, benzeri olayların bir daha yaşanmaması için ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerimizi iletmiştik. 2 Mart 2019 Cumartesi günü Amedspor’un ev sahipliğinde Sakaryaspor’u konuk edeceğiz. Bizim tarihi ve kültürel altyapımızda evsahipliğinin önemi ve değeri büyüktür. Birileri Sakaryaspor maçında yaşanan olaylara rövanşist duygular ile yaklaşabilir. Ama o birileri bilmeli ki; Diyarbakır halkı provokatif ve rövanşistlerin amaçlarına asla hizmet etmeyeceklerdir. Bu şehir daha önceki yıllarda da sportif anlamda bu türden yaklaşımlardan olumsuz etkilendi. Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananlar, Diyarbakırspor’umuzun düşüş sürecinin adeta başlangıcı olmuştur. Bizler Diyarbakır şehrinin sivil toplum ve meslek örgütleri olarak bir kez daha böylesi bir sürecin Amedspor nezdinde yaşatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Barış ve hoşgörü şehri olan Diyarbakır dün olduğu gibi yarın da barışçıl ve misafirperver yaklaşımını en üst düzeyde sergileyecektir. Spor; bize göre barışa ve kardeşliğe hizmet eden etkinlikler bütünüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; 2 Mart 2019 Cumartesi günü tüm Diyarbakır halkı ve spor sevenlerini Amedspor atkılarımızla, formalarımızla, coşkulu bir şekilde Amedspor’a destek olmak üzere Amedspor-Sakaryaspor maçına davet ediyoruz. Amedspor’umuzun gelenekselleşen bir prensibi olan 'Sporun olduğu yerde hayat vardır, Spor Barış ve Kardeşliktir' şiarından hareketle; Ev sahipliğimize, barışçıl geleneğimize zarar verecek her türlü yaklaşımın karşısında olacağımızı bir kez daha vurgu yaparak; her kesimi sağduyulu davranma çağrımızı yeniliyoruz." Açıklamaya katılan Sivil toplum örgütleri şu şekilde: ▪️Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ▪️Diyarbakır Ticaret Borsası ▪️Diyarbakır Barosu ▪️Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ▪️Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşinsanları Dernekleri Federasyonu ▪️Diyarbakır Sanayici ve İşinsanları Derneği ▪️Doğu ve Güneydoğu İşkadınları Derneği ▪️Diyarbakır Organize Sanayi İşinsanları Derneği ▪️Diyarbakır İşkadınları Derneği ▪️Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Adamları Derneği, Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ▪️Amedspor Yüksek İstişare Kurulu, ▪️Amedspor Direniş Taraftarlar Derneği, Amedspor Barikat Taraftarlar Derneği ▪️Amatör Spor kulüpleri Federasyonu ▪️Türkiye Antrenörler Derneği Diyarbakır Şubesi

ÖNCEKİ KARŞILAŞMADA AMEDSPOR SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

İki takım arasında 13 Ekim 2018'de Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanan maç öncesinde yaklaşık yarım saat boyunca stadyumda 'Ölürüm Türkiyem' parçası çalınırken, Sakaryaspor taraftarları da Amedspor kulübesine saldırmıştı. Stadyumdaki ekranlardan ise askeri operasyon görüntüleri oynatılarak ortam provoke edilmişti.