dokuz8HABER/Yurt Ajans (@yurtajans)

Antep’te onur haftasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen LGBTİ’li ZeugMADİ grubu yasaklamaların kendilerini engellemeyeceğini söyleyerek, "Valiliklerin almış olduğu yasak kararlarına hep beraber kahkaha atıyoruz” dediler.

Antep’te Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBTİ) bireylerinin haklarını savunmak için bir araya gelerek oluşturdukları ZeugMADİ grubu onur haftasına ilişkin Yeşilsu’da yapmak istedikleri basın açıklaması valiliğin aldığı yasaklama kararıyla engellendi. Engellemenin üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep şubesinde basın toplantısı düzenleyen LGBTİ’liler Türkiye genelinde kendilerine yönelik artan saldırılara tepki gösterdi. Grup adına konuşan ZeugMADi Eş Sözcüsü Yusuf Gülsevgi, yasakların kendilerini engellemeyeceğini belirterek, “LGBTİ+'lar olarak bizler bu tarihin en başından beri vardık. En sonunda da varolacağız. Sizler bizim varoluşumuzu yasaklayamazsınız” dedi

‘VALİLİKLERİN ALDIĞI YASAK KARARLARINA KARŞI KAHKAHA ATIYORUZ’

Güneşi balçıkla sıvayıp gökkuşağının renklerini solduramayacaklarını aktaran Yusuf Gülsevgi, şöyle konuştu: “Türkiyenin mevcut siyasi atmosferinde, özellikle son 4 yıldır gerek çeşitli şehirlerde düzenlenen onur haftası etkinliklerinin yasaklanması, gerekse Ankara'da LGBTİ+ etkinliklerinin süresiz bir şekilde yasaklanıyor olması, LGBTİ+'ların sesi gittikce artan taleplerine ve görünürlüğüne karşı yıldırma ve korkutma gütmektedir. Diğer yandan Türkiyenin giderek yozlaşmakta olduğu haline baktığımızda devletin bu tavrını tesadüfi bulmuyoruz. Kadın cinayetlerinin her yıl arttığı, Çocuğa ve hayvana yönelen tecavüzler, Ensar Vakfın'daki seri çocuk tecavüzlerinin "Bir kerelik bir şey" olarak geçiştirildiği bir ortamda LGBTİ+'ların "Akademide toplumsal cinsiyet ve LGBTİ+ çalışmaları" üzerine tartışması, cinsellik ve cinsiyet rollerini sorgulaması ve en temelde bir araya gelmesi dahi "Genel ahlaka" ayrıkı bulunuyorsa bunun tek bir açıklaması vardır: İktidar kendine bir "sapık" aramaktadır. O sapık biz olmayacağız. Bizler varolduğumuz her yerde "Her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşüdür" diyerek mücadelemizi sürdüreceğiz.Valiliklerin almış olduğu yasak kararlarına hep beraber kahkaha atıyoruz.”