Sultanahmet’te Dikilitaş’ın yakınlarındaki Alman Çeşmesi çevresinde saat 10.20 sularında yaşanan patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor.

Valilikten yapılan açıklamada 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralı olduğu ve patlamanın cinsinin araştırıldığı bildirildi. Yaralılar Haseki’ye götürülüyor Patlamada yaralananların Haseki Hastanesi’ne götürüldüğü bildirilirken polis yolu açmaları için devamlı anons geçiyor. Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş’ta 1 metre kadar çukur oluştuğu ve patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bildirildi Polis güvenlik çemberini genişletti Polis patlamanın olduğu bölgedeki güvenlik çemberini genişletti ve bölgede bulunan vatandaşları Çemberlitaş’a yönlendirdi. Polisin oluşturduğu 1 km’ye yakın geniş kordon yüzünden muhabirler patlama noktasının çok uzağında kaldı ve bölgeden sağlıklı bilgi almakta güçlük çekiliyor. “Polisler canlı bomba olduğu söyledi ama net bir şey söylemek mümkün değil” Gazeteci Yurttaş Tümer, “patlamadan sonra çok sayıda yaralının yerde yattığını gördüğünü” söyledi. “Büyük bir panik yaşandığını” söyleyen Tümer, “Hemen ambulanslar geldi ve hemen kordon altına alındı. Oradaki polisler bunun canlı bomba olduğunu söylediler ama tabii net bir şey söylemek mümkün değil” dedi. Tümer patlamadan sonra güvenlik güçlerinin “çöp kutularını hızla boşalttıklarını” aktardı. Görgü tanığı: Alev topu gibi bir ateş çıktı BBC Türkçe’ye bilgi veren ve olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, “Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler” dedi. Görgü tanığı ayrıca, “Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanı’na yakın, Dikilitaş’ın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor” dedi. Saldırıyı IŞİD'in yapmış olma ihtimali yüksek Reuters: İki üst düzey Türk güvenlik yetkilisi, patlamanın IŞİD saldırısından kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Çankaya'da güvenlik toplantısı Başbakan Davutoğlu daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçti. Çankaya Köşkü'nde Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlenleneceği öğrenildi.

Sultanahmet saldırısıyla ilgili AKP'den ilk açıklama

Sultanahmet saldırısıyla ilgili AKP'den ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamaya ilişkin "Sultanahmet'teki alçak saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz" dedi.

Erdoğan: Sultanahmet'teki saldırıyı Suriye kökenli canlı bomba gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 8. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşuyor. Erdoğan, Sultanahmet'teki saldırıyı Suriye kökenli bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'ndan 'Sultanahmet' saldırısına kınama 'Sultanahmet'teki hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine ulaşamayacak' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamaya ilişkin "Sultanahmet'teki hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine asla ulaşamayacaktır. Terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınıyorum" dedi. Ayrıntılar geliyor... (BBC Türkçe, DHA, Cumhuriyet,ZETE)