İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, 1 Mayıs öncesinde düzenlediği basın açıklamasında, salgına rağmen çalışılan işyerlerinde kutlama yapılacağını açıkladı.

Video konferans yöntemiyle basın açıklaması düzenleyen İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Ceviz, örgütlü oldukları işyerlerinde 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

HERKES KARANTİNADA İŞÇİLER ÇALIŞIYOR

Salgın döneminde herkesin can güvenliği düşünülürken işçilerin yok sayıldığını söyleyen Ceviz, "Genel bir karantinaya ihtiyaç olduğunu söylememize rağmen ve sendikalarımız aracılığıyla bunu sık sık talep etmemize rağmen bu talepler yok sayıldı. İşçiler canları pahasına patronların kar hırsı için ölüme gönderilmeye devam ediyor" dedi.

İŞÇİLERİN ÇOĞU YARDIM ALAMIYOR

Yapılan sosyal yardımlardan milyonlarca işçinin faydalanamadığını belirten Ceviz, "Salgın nedeniyle yapılan 100 TL nakit yardıma işçiler ulaşamıyor. Temel İhtiyaç Kredisi diyerek verdikleri kredi de 10 bin TL isteyene 3 bin TL veriyorlar. Patronların her istediğini yapanlar, kesenin sonunu ağzına kadar açanlar mesele işçilere gelince damla damla veriyor" dedi.

"1 MAYIS TAKSİM'DE SOSYAL MESAFE GÖZETİLEREK TEMSİLİ ŞEKİLDE KUTLANABİLİR"

1 Mayıs'ın bu koşullar altında yapılacağını söyleyen Ceviz, "Elbette kitlesel mitingler yapılmasından bahsedilmiyor ancak kent merkezlerinde ve Taksim Kazancı Yokuşu'nda, fiziksel mesafe kurallarına uygun, her sendikanın temsili katılımı ile 1 Mayıs kutlamaları yapılması çağrıları yasak kararı ile karşılanmamalıdır" şeklinde konuştu.

"İŞYERLERİNDE KUTLAYACAĞIZ"

Üretimin devam ettiği yerlerde 1 Mayıs'ın kutlanacağını belirten Ceviz, "Örgütlü olduğumuz işyerlerinde, koşullarımıza göre bildiri okuma, döviz taşıma, alkış yapma, iş durdurarak talepleri ifade etme gibi yöntemlerle 1 Mayıs kutlamalarımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca 1 Mayıs günü konfederasyonlarla birlikte ortak belirlenen bir zaman diliminde balkonlardan 1 Mayıs marşları okuyarak, alkışlarla 1 Mayıs’ı yaygın ve kitlesel kutlama çağrısında bulunuyoruz" dedi.