GÜNDEM

10 Ekim Davası’nda avukatlar cübbelerini çıkardı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasında talepleri dikkate alınmayan avukatlar cübbelerin çıkardı. Mahkeme salonundan “adalet” sesleri yükseldi, avukatlar alkışlarla salonu terk etti.

Abone Ol

Ankara’da 10 Ekim 2015’te 105 yurttaşın yaşamını yitirdiği katliamla ilgili Davanın karar duruşması  Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 26 sanıktan 10’u hakkında hüküm açıklanması beklenirken 16 IŞİD’li ise hala firari.

Ankara Gar Meydanı’nda 10 Ekim 2015’te meydana gelen, 103 kişinin hayatını kaybettiği Gar Katliamı Davasının karar duruşması başladı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Çok sayıda milletvekili, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı duruşmada Suruç Katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri de hazır bulundu.

Davada, 26 sanıktan 10’u hakkında hüküm verilecek. Saldırıya ilişkin 16 IŞİD’li halen firari durumda. Geçen celselerde insanlık suçu ile yargılanan Erman Ekinci hakkında da karar verilecek. Ekinci, duruşmaya mazeret dilekçesi ileterek SEGBİS ile katıldı.

Başlangıcında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, “Türkiye’de yaşanmış en büyük katliam, 103 insanımız hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Yüzlerce meslektaşımızın yaşam hakkının korumak zorunlu bir unsudur ve TBB duruşma katılması zorunludur. Katliamda bir avukat olan Avukat Uygar Coşkun da hayatını kaybetti” diyerek duruşmaya TBB olarak katılma talebinde bulundu.

AVUKATLAR CÜBBELERİNİ ÇIKARDI

10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasında salondan “adalet” sesleri yükseldi, avukatlar alkışlarla salonu terk etti.

Avukatlar, davanın bugün 25’inci celsesi olduğunu, 2019 yılında insanlığa karşı suç kapsamında iddianame düzenlendiğini, mahkemenin bunu kabul ettiğini, bu arada 3 heyetin değiştiğini, son heyete 35 talep sunulduğunu, sadece 6’sının kabul edildiğini belirttiler.

Bütün kararların ret biçiminde kurulduğunu belirten avukatlar, “İnsanlığa suç demek neden bu kadar zor, Türkiye yargısı buna neden bu kadar direniyor? IŞİD sadece Türkiye’de katliamlar yapmadı, Ezidilere, Kürtlere karşı soykırım uyguladı. Tek bir kamu görevlisine bile soruşturma açılmadı, Ankara’nın orta yerinde yapılan bir katliamla ilgili hiçbir kamu görevlisinin suçu yok diyorsunuz” diyerek cüppelerini çıkarıp artık savunma yapmayacaklarını söyleyerek alkışlarla salonu terk ettiler.