GÜNDEM

10 Ekim Gar Katliamı davası ertelendi

10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı'nda düzenlenen terör saldırısında 103 kişinin hayatını kaybettiği davada bugün karar çıkması bekleniyordu. Ancak duruşma, 1 Temmuz'a ertelendi.

Abone Ol

IŞİD'in barış mitingine düzenlediği saldırıda 103 kişi öldü, 20'si çocuk 391 kişi yaralandı. Saldırının failleri olarak 26 sanık yargılanıyor. Bu sanıklardan 10'u hakkında hüküm verilecek, 16 kişi ise firari durumda. İhmali olduğu öne sürülen kamu görevlileri hakkında ise soruşturma izni verilmedi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, dayanışma çağrısı yaptı. Adliye önünde yapılan açıklamada, 10 Ekim Derneği üyeleri, katliamda ölenlerin aileleri, siyasetçiler ve STK temsilcileri yer aldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, davaya katıldı ve katliamda bir avukatın da öldüğünü hatırlattı.

Mahkeme öncesi ve sırasında aileler, avukatlar ve katılımcılar adalet talep etti. Avukatlar, mahkemenin talepleri reddetmesinden şikayetçi oldu. Davaya verilen arada avukatlar cübbelerini çıkararak protesto etti. Aileler, yaşadıkları acıyı anlatarak adalet istedi.

Aileler ve katılımcılar, insanlığa karşı işlenmiş suç olarak kabul edilmesini ve kamu görevlilerinin yargılanmasını talep etti. Katılımcılar, adaletin yerine getirilmemesinden dolayı duydukları hayal kırıklığını dile getirdi. Sık sık "adalet" sloganları atıldı.

Duruşma, sanık avukatlarının hazır bulunmaması nedeniyle 1 Temmuz'a ertelendi. Aileler ve katılımcılar, adalet arayışlarının süreceğini belirtti.