Yüzde 92 serabral palsili olan 14 yaşındaki Y.D., 11 yaşındayken öz amcası tarafından cinsel istismara uğradı. Ancak geçtiğimiz Şubat ayında görülen ilk duruşmada istismar faili erkek serbest bırakıldı. Bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen ikinci duruşmada istismar faili erkeğe 25 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’da yaşayan yüzde 92 serabral palsili (beyin felci) olan 14 yaşındaki Y.D., 11 yaşındayken öz amcası tarafından cinsel istismara uğradı. İstismar edildiğini okulda verilen dersler sonrasında ve bir arkadaşının da tacize maruz bırakıldığını öğrenmesi sonrası anlayan Y.D. yaşadıklarını rehberlik öğretmenine anlattı. Ardından anne Yıldız Turna’nın şikayeti üzerine olay yargıya taşındı. Ancak geçtiğimiz Şubat ayında görülen ilk duruşmada istismar faili erkek delil yetersizliği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen ikinci duruşmada istismar faili erkeğe 25 yıl hapis cezası verildi.

"BEN MÜCADELE ETMESEYDİM İSTİSMAR FAİLİ ERKEK BUGÜN DIŞARIDA OLACAKTI"

Duruşma sonrası dokuz8HABER'e konuşan anne Yıldız Turna, "Eğer ben mücadele etmeseydim kızımın davası kaybolup gidecekti ve bu erkek elini kolunu sallaya sallaya dışarıda gezecekti. Şimdi ise bu erkek 25 yıla mahkum oldu. Bu yüzden duyarlı olan ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben bu son 9 ayı 9 yıl gibi yaşadım, keşke yaşamasaydık hiç ama sonunda hak ettiği cezayı buldu" dedi.

"KİMSE SUSMASIN, MÜCADELE ETSİN"

Kızının yüzde 92 bedensel engeli olmasına rağmen karşı tarafın davada kızının engelli olmadığı iddiasında bulunduğunu belirten anne Turna, "Karşı taraf, 'Kızını engelli gösteren bir anne var' dedi. Bunun karşısında ise hakim engelli belgesini gösterdi ve 'doğduğundan beri bu çocuk engelli' dedi. Engelli bir çocuğun yarın bir gün bu tür istismarlara maruz kalmayacağının bir garantisi yok. Ben her anne için söylüyorum: Kimse susmasın, susmayacak. Mücadele etsin" diye konuştu.

ANNE YILDIZ TURNA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Anne Yıldız Turna ise dün dokuz8HABER'e konuşmuş ve davaya “Kızım kendinden utandığını, hep ölmek istediğini söylüyor. Kızımı cinsel istismara maruz bırakan kişinin evladımla aynı yerde neden yaşamaya hakkı olsun? Evladımı kendi evladı gibi gören herkesi yavrumun sesi olması için, kızımın davasına destek olmalarını istiyorum. Ben bir gün kızımın ölümünün haber olmasını istemiyorum. Yarın kızımın sesi olmalarını istiyorum” diyerek çağrıda bulunmuştu.

İLK DURUŞMADA PEDAGOG DOĞRULAMASINA VE DOKTORLARIN ONAYINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILMIŞ

Pedagog doğrulamasına rağmen kızını istismara maruz bırakan erkeğin ilk duruşmada serbest bırakıldığını kaydeden anne Yıldız Turna, “Kızımın öğretmeni 8 aylık hamileyken duruşmaya geldi. Hakim ‘Bu çocuk bu kadar şeyi kurgulayabilir mi?’ sordu. Öğretmen de ‘Ben çocuğun 2 yıllık öğretmeniyim. Y.D. kurgu yapabilecek bir çocuk değil. Bu kadarını yaşamadan bilemez’ dedi. Muayeneye götürdüğüm doktorlar da kızımın cinsel istismara maruz bırakıldığını onayladı. Ancak tüm bunlara rağmen yine de serbest bırakıldı” diye konuştu.

“YILDIZ ANNEYE SES OL”

Sosyal medyada kullanıcılar ise bu yaşananlara sessiz kalmıyor. Kullanıcılar Yıldız Turna’ya ve kızına destek için #YıldızAnneyeSesOl etiketi ile de paylaşımlar yapmaya devam ediyor.