Bu kez Ordu'da Süleymancılar'a ait bir öğrenci yurdunda bir çocuğa tecavüz eden şahsa, 'iyi hal indirimi uygulandı. 48 yıl ceza alan Y.K. isimli 'kurs hocası', iyi hal indirimi ile 22 yıl 16 ay ceza aldı. Fail, 10 sene sonra serbest kalacak.

"ŞEYTANA UYDUM AKŞAM DA DUA ETTİM AFFEDİN"

Birgün'den Onur Durmuş'un haberine göre; Fatsa'da Özel Madenler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan çocuk, başında geçenleri  ailesine anlatması üzerine, anne ve baba yurt müdürü ile Y.K ile görüştü. İddiaya göre, Y.K,  “Şeytana uydum, akşam secdeye kapanıp dua ettim, beni affedin” dedi. Mağdur çocuğun ailesi ise olayın yaşandığı gün fail Y.K. hakkında şikâyetçi oldu.

Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi istismarın tek bir olayla sınırlı kalmadığı, uzun süredir sürdüğü kanaatine vardı. Mahkeme, 9 Şubat 2022’de Y.K.’ye 48 yıl hapis cezası verdi.

CEZA 'ÇOK' BULUNDU

Failin avukatları kararı istinafa taşıdı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 13 Mayıs 2022’de “cezanın çok olduğunu” savunarak bozdu.

ALT MAHKEME KARARDA DİRENDİ

Dosyayı da alt derece mahkemeye gönderdi. Yargılamaya yeniden başlayan mahkeme, tanıkları ve mağdur çocukları tekrar dinledi. Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Haziran 2022 tarihinde ikinci kez aldığı kararda, sanık Y.K.’ye yeniden 48 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezada herhangi bir indirime de gitmedi.

İstinaf, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ikinci kararı da 21 Aralık 2022’de bozdu. Bu kez Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, cezada 1/6 oranında iyi hal indirimine gitti. Sanığa 22 yıl 16 ay hapis cezası verildi.

İndirimin nedeni ise “sanığın sosyal ilişkileri, istismar sonrası yargılama sürecindeki davranışları ve verilecek cezanın sanığın üzerindeki etkileri” olarak gösterildi.

YARGITAY, BÖLGE MAHKEMESİ'NİN KARARINI ONADI

Yargıtay da 4 Eylül’de çocuğun cinsel istismarı davasında istinafın verdiği son kararı onadı. Böylece Y.K.’ye “basit cinsel istismar” suçundan 16 yıl 8 ay, “kişiyi hürriyetinden alıkoymak” suçundan 6 yıl 8 ay olmak üzere, toplam 22 yıl 16 ay hapis cezası verildi.

ON YIL SONRA SERBEST

İstismar olayının yaşandığı 3 Kasım 2021 tarihinden 2 gün sonra tutuklanan ve yaklaşık 770 gündür Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Y.K. infaz hesaplamasına göre 2033’te serbest kalacak.

YURT HALA AÇIK! "KAPANACAK" DENMİŞTİ

Özel Madenler Erkek Öğrenci Yurdu’nda yaşanan istismar skandalının ardından hem ailenin avukatı hem de Ordu Barosu’ndan avukatlar, dönemin valisi Tuncay Sonel ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Sonel’in bu görüşmede Özel Madenler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun kapatılacağını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söylediği öne sürülmüştü. Ancak bu yurtla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı ve yurt hâlâ faal.