CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından gazilik raporları geçersiz sayılan ve yeniden rapor alması istenen 15 Temmuz gazisi Cumali İbin, AKP Genel Merkezi önünde gazilik kartı kesti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden 3 gün sonra "Hakkında ihbar var" diyerek kamu hastanesinden alınan gazilik raporları geçersiz sayılan ve yeniden rapor alması istenen Cumali İbin AKP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamayla yaşananlara tepki gösterdi.

"MADALYA OLARAK TAKSINLAR"

BirGün'de yer alan habere göre, gazilik kartını açıklama yaptığı esnada kesen İbin, "Şu andan itibaren madalya olarak taksınlar" ifadelerini kullandı. Gazilik kartının bir hükmünün kalmadığını belirten İbin, "Ben onlara bir madalya takdim etmek istiyorum huzurlarınızda. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin değil AK Parti iktidarının bana verdiği gazilik kartıdır. Bunun benim hiç bir hükmü kalmamıştır" diye konuştu.

"DÖRT KİŞİLİK EKİP" İDDİASI

İbin, geçen yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya’ya ilişkin ise şu iddialarda bulundu: "Yaptığım eylemlerle ve söylemlerle ve bulunduğum o dönem bana karşı tavır alan özellikle de eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya, dört kişilik bir ekip kurmuştur. Bu ekip, Baştaki Fatma Betül Sayan Kaya, eski SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz’dan oluşuyor."