EMEK DÜNYASI

"1.500 TL'ye çalıştırılan çocuk işçi öldü 500 bin TL kan parası teklif edildi"

Adana'da asansör ile duvar arasına sıkışıp ölen çocuk işçi Ahmet Haskiro'nun ölümü için aileye 500 bin TL kan parası teklif edildiği iddia edildi.

Abone Ol

Adana'da bir tekstil atölyesinde çalıştırılan çocuk işçi Ahmet Haskiro, çalışırken öldü. Haskiro, asansör ile duvar arasında sıkışıp vefat etti.

Evrensel'in haberine göre; Suriyeli çocuk işçinin ölümü sonrasında konfeksiyon atölyesinin patronları, “Ahmet Haskiro’nun atölyede çalışmakta olan annesini ziyaret etmek için geldiği esnada asansör kazası yaşandığı” senaryosuna sığındı.

Eşi 10 gün önce yasa dışı yollarla Almanya’ya geçmiş olan ve başka hiç kimsesi olmayan Anne Sefa Haskiro'ya, patronların baskı yaptığı söylendi.

İşçi arkadaşlarının aktardığına göre Ahmet 1500 lira haftalık karşılığında çalışıyordu. Ahmet’in annesi ile 14 yaşındaki ablası Merve ise haftalık 3 bin 200 lira alıyor.

Konfeksiyon sektöründe Suriyelilere asgari ücret dahi çok görülüyor. Patronların iş cinayetinin kendi istedikleri şekilde kapatılması karşılığında Haskiro ailesine 500 bin lira “kan parası” ödemeyi teklif ettiği öne sürüldü.