Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, yaptığı anket çalışması sınucunda her 10 öğrenciden 1'inin internete erişiminin olmadığını açıkladı.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından üniversite öğrencilerinin internete erişimi ile ilgili yapılan anket sonuçları basın ve kamuoyu ile paylaşıldı. Her 10 öğrenciden 1’nin internete erişemediği belirtilen açıklamada eşit, nitelikli, parasız ve ulaşılabilir eğitimin hak olduğu vurgulandı. İleri Haber'de yer alan habere göre, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Üniversite Öğrencilerinin İnternete Erişim başlık anketine katılan öğrencilere eğitim gördükleri okullar, internete erişim kaynakları ve erişip erişemedikleri soruldu. Anket sonucunda ortaya çıkan sayısal veriler ise korona sürecinde eğitimdeki eşitsizliği gözler önüne serdi.

"İNTERNET ALTYAPISI VARSA AKILLI CİHAZ YOK"

Her on öğrenciden birinin internete erişmekte ve bunu kullanmakta bariz sorunlar yaşadığı belirtilen açıklamada bunun sebebinin ise öğrencinin yaşadığı yerde internet altyapısının olmaması, olsa da bunu kullanacak bir akıllı cihazı alacak koşullara sahip olmamasının olduğu ifade edildi. Açıklamada, internet erişimi sağlayanlar açısından ise mevcut internet erişimin uzaktan eğitimin ihtiyacını karşılayacak hızdan uzak olduğuna da dikkat çekildi. Yapılan açıklamada eğitimin piyasa teslim edilmesinin neticelerinin yapılan anketle bir kez daha otaya çıktığı, laboratuvar vb. olanakların eşitsiz ve çoğu yerde yetersiz olduğuna dikkat çekilirken korona sürecine üniversitelerin hazırlıksız yakalandığı ifade edildi.

EŞİT, PARASIZ VE NİTELİKLİ EĞİTİM ÇAĞRISI

EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu olarak eğitimin her öğrenciye eşit, parasız ve nitelikli olarak sunulması talebinin uzaktan eğitim döneminin ihtiyacı ve yeni dönemin gereği olarak bir kez daha ve daha yüksek sesle talep edildiği vurgulandı. Yapılan açıklama sonunda eğitimde eşitlik talebi ile her öğrenciye ücretsiz internet, ücretsiz bilgisayar, tüm eğitim kaynaklarına ücretsiz erişim gibi talepleri birleştirdiklerini belirterek eşit, nitelikli ve parasız ve ulaşılabilir eğitim haktır, üniversite öğrencileri yalnız değildir, iletişim haktır, satılamaz dendi.