“Nitelikli cinsel istismar” ve “hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 72 yıl hapse çarptırılan erkeğin cezası Yargıtay’da bozuldu. Fail erkeğin tahliyesini öğrenen anne ve çocuklar, yer değiştirmek zorunda kaldı.

Osman O. isimli erkek, kendi kızına 2 yıl boyunca (12 yaşından 14 yaşına kadar) cinsel istismarda bulundu. Çocuk annesine istismarı anlattıktan sonra, anne şikayetçi oldu. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017 yılında yargılanmaya başlayan Osman O., mahkemenin 2019 yılında verdiği kararla, “nitelikli cinsel istismar” ve “hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 72 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosyayı görüşen istinaf mahkemesi de kararı onadı. Ardından dosya Yargıtay’a gitti ve bozuldu.

TEMMUZ AYINDA TAHLİYE EDİLDİ

72 yıl hapis cezası alan Osman O., Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından Temmuz ayında tahliye edildi. Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre, anne ve çocukları Osman O.’nun tahliyesinden kendilerine ulaşmaya çalıştığı bilgisi ile öğrendi. Kararın Yargıtay tarafından bozulduğu da fail erkeğin tahliyesi için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yazı ile ortaya çıktı.

ANNE VE ÇOCUKLAR YER DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, anne ve çocukların tedirgin olduğunu ve yer değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. Hacıvelioğlu, “Yargıtay tahliye ederken mağdurun bundan haberi bile olmuyor. Tamam böyle bir zorunluluk yok ama dava boyunca Osman O.’nun kızına ve tanıklık yapan diğer çocuklarına yaklaşımları ortada, 72 yıllık hapis cezası ortada. Böyle bir durumda en azından tebliğ etmeli ki anne ve çocuklar önlem alsın. Devlet nerede o zaman?” diye tepki gösterdi.

“KARARIN GEREKÇESİNİ BİLE GÖRMEDİK”

Fatoş Hacıvelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Üstelik biz Yargıtay’ın kararı bozduğunu da Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazıdan anlıyoruz. Kararın gerekçesini bile görmedik. Aile can güvenceleri olmadığı için yerlerini değiştirdiler. Bana sordular. ‘Bu adam çıktı diyorlar’ dediler. Ben ihtimal vermedim. Dosyaya bakınca öğrendik. Çünkü ne mağdura tebliğ ediyor, ne mağdur vekiline tebliğ ediyor. Mağdur bunu başkalarından duyunca haberleri oluyor. Şak diye karşısına çıkıp onları öldürse devlet nerede o zaman? Niye tebliğ etmiyorsun, madem tahliye ediyorsun neden korumuyorsun?