Yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolar TL karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7,71'i gördü.

Merkez Bankası’nın (MB) yarın gerçekleştireceği faiz kararı öncesi doların Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam ediyor. Dün 7,67'nin üzerini gören dolar/TL bugün de tarihi seviyelerini 7,71 ile güncelledi. Dolar saat 18.27 itibariyle 7,60 seviyesinde işlem görüyor. Yılbaşından bugüne bakıldığında TL’nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 22 ile benzer para birimleri arasında en üstlerde bulunurken son 5 yıla bakında ise TL yüzde 60'ın üzerinde kayıpla benzer para birimleri arasında açık ara en çok kaybeden para birimi olduğu görülüyor.

PPK BELİRLEYİCİ OLACAK

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yarın gerçekleştireceği faiz kararının TL'nin seyri açısından belirleyici olacağı öngörülüyor. Reuters'ın 17 kurumun tahminleriyle yaptığı ankette, medyan beklentisi MB'nin politika faizini yüzde 8,25'te sabit tutacağına işaret ediyor. 17 katılımcıdan 14'ü ise politika faizinin sabit tutulacağını öngörüyor.