“Boşanmak yerine ikinci eş alın” çağrısı yapan ve Medeni Kanunu hedef alan GATA doktoru Ali Edizer, tabiplik görevinden de alındı.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’nca hakkında inceleme başlatılan ve sözleşmesi feshedilen Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden de açığa alındı. “Boşanmak yerine ikinci eş alın” diyen ve Medeni Kanunu hedef gösteren Edizer, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki (GATA) Başhekim Yardımcılığı sözleşmesinin feshedilmesi ve görevden alınmasının ardından kadrosu Güdül Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirilen Edizer hakkında başlatılan idari soruşturma devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Edizer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Medeni Kanun ile mücadele ettiğini söyleyerek, erkeklere "Boşanmak yerine ikinci eşi alın" demişti. "Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsanız, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı? Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz" diyen Edizer'in paylaşımı tepkilere neden olmuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü duyurmuştu. Özel, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti" açıklamasında bulunmuştu.