İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs salgınının Türkiye’deki merkez üssü haline gelen İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenliyor. Yerlikaya, "60 yaş ve üstü çalışanlar, hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personeller evden çalışacaktır" açıklamasında bulundu. Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
  • 1405 filyasyon ekibimiz dünyaya örnek çalışmalar sergiliyor. Bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri değişti. Bireysel olarak önlemlere uymak konusunda sorunumuz var. Kendimiz tedbirlere harfiyen uymalıyız. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz.
  • Salgın henüz bitmedi. Kontrolü elden bırakmamalıyız. Sanayi sektöründeki paydaşlarımızla toplantı yaptık. 60 yaş üstündeki vatandaşlarımız, kronik hastalar ve hamileler uzaktan çalışacak. Sanayi kesiminde çalışanları n 07:00'de mesaiye başlaması kararı alındı. Pazartesi günü kadar devreye girecek.
  • Kamuda esnek çalışmaya geçiyoruz. 60 yaş ve üstü çalışanların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların, 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışabilecektir. Bunların dışındaki personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü olarak çalışabileceklerdir.