İsrail Başbakanı Netantahu, Pfizer/BioNTech aşılarının ilk dozlarının Tel Aviv'e gelmesinin ardından "Bu aşıya inanıyorum" açıklamasında bulundu.

İsrail hükümetinin sipariş ettiği Pfizer/BioNTech aşılarının ilk dozları Tel Aviv'e gelmesi nedeniyle havaalanında düzenlenen törende konuşan Başbakan Binyamin Netantahu, havalimanında düzenlenen törende "Bu aşıya inanıyorum" diye konuştu. Netanyahu, aşı yaptıracak ilk İsraillinin kendisi olmayı istediğini söyledi.

NÜFUSUN DÖRTTE BİRİNİN YIL SONUNDAN ÖNCE AŞILANMASI BEKLENİYOR

Duvar’da yer alan habere göre İsrail, geçtiğimiz ay 8 milyon doz sipariş ettiği Pfizer/BioNTech aşılarının ilk dozlarını teslim aldı. Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda Başbakan Benyamin Netantahu'nun da katılımıyla aşılar için bir 'tören' düzenlenirken, İsrail nüfusunun dörtte birinin yıl sonundan önce aşılanmasının beklendiği açıklandı.

20 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Ben Gurion Havalimanı'na inen uçakta on binlerce doz aşı bulunduğu ve gerekli testlerin yapılmasının ardından, 20 Aralık'tan itibaren yaşlılar ve riskli gruplar öncelikli olmak üzere aşılamanın başlayacağı belirtildi.

"İLK AŞIYI BEN OLACAĞIM"

Netanyahu da, havalimanında yaptığı açıklamada "Bu aşıya inanıyorum. Önümüzdeki günlerde gerekli onayları almasını bekliyorum" dedi. İsrail Başbakanı, aşı yaptıracak ilk İsraillinin kendisi olmayı istediğini de ekledi.

"YIL SONUNA KADAR 4 MİLYON DOZ GELECEK"

İsrail'de Pfizer aşılarının dağıtımını yapacak olan Teva şirketiyse, ilk dozların 20 Aralık'ta uygulanmasının planlandığını, bu ayın ilerleyen tarihlerinde çok daha fazla dozun ülkeye giriş yapacağını duyurdu. Teva CEO'su Yossi Ofek, "Yıl sonuna kadar 4 milyon doz gibi çok büyük bir miktardan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ofek, ülke nüfusunun dörtte birinin yıl sonuna kadar aşılanmasını beklediklerini belirtti.

ÜÇ FİRMAYLA ANLAŞMA

9 milyon nüfuslu İsrail, Pfizer/BioNTech aşısından 8 milyon doz sipariş etmişti. İsrail hükümeti, Moderna ve AstraZeneca firmalarıyla da aşı anlaşmaları yaptı. İsrail'de bugüne dek 348 bin 968 koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Ölü sayısıysa 2932 olarak veriliyor.