Bugün 10 Şubat Çarşamba, #dokuz8Bülten ile karşınızdayız. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yeni Anayasa önerisini yineledi, “Gelin birlikte sivil Anayasa yapalım” çağrısı yaptı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin hedefinde ise Anayasa Mahkemesi vardı. Milli Uzay Programı, Boğaziçi eylemleri, Bilim Kurulu toplantısı, yaklaşan kara kış günün öne çıkan diğer gündemleri oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=jV2FxHlgbA4

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündüz saatlerinde yaptığı yeni Anayasa çağrısından sonra gözler akşam yapacağını duyurduğu Ulusa Sesleniş’te. MHP Genel Başkanı Bahçeli yeni Anayasa gündemine, Anayasa Mahkemesi’nin mevcut yapısını tartışma konusu yaparak katıldı.

GÜNDEN KALAN’DA GÜNDEM UZAY PROGRAMI

Bekir Güneş’in sunduğu #dokuz8Haber Günden Kalan’da Tübitak Bilişim Enstitüsü Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fuat İnce ve gazeteci Gürkan Özturan’ın katılımıyla Türkiye’nin uzay programı konuşuluyor. Günün diğer gelişmeleri ve Milli Uzay Programı’nın detayları canlı yayınla Günden Kalan’da. https://www.youtube.com/watch?v=ewtD80kuTHg

EYLEMLERE DEVAM, BİR ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Boğaziçi eylemleri nedeniyle dün ev hapsine çarptırılan fotoğrafçı Ozan Acıdere’nin ardından bugün de Bilgi Üniversitesi öğrencisi Hasan Koral Hacıbeyoğlu tutuklandı. Boğaziçi’nde akademisyen ve öğrencilerin eylemleri bugün de sürdü. Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri destek açıklaması yaptı. Ankara’dan YÖK’den ilginç bir haber geldi. Sözcü’nün haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nin dekanları, “kayyum Rektör” Melih Bulu olmadan Ankara’ya çağrıldı ve YÖK Başkanı Yekta Saraç ile bir araya geldi.

BİLİM KURULU’NUN GÜNDEMİ MUTASYON VE AŞI

Bilim Kurulu’nun gündeminde ikinci doz aşılama, mutasyonlu virüs ile ilgili gelişmeler ve salgın tedbirleri var. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü’den gelen açıklama durumun ciddiyetini ortaya koydu. Özlü, poliklinikteki hastaların yarıya yakınının daha önce Covid geçirmiş kişiler olduğunu söyledi.

KARA KIŞ, İŞSİZLİK VE ZAMLAR...

Türkiye Cuma gününden itibaren yoğun karlı soğuk havanın etkisine giriyor. Uzmanlar kar yağışının 1987, 2002 ve 2004 dönemlerinde yoğunlukta olacağını ve uzun süre etkisini sürdüreceğini söylüyor. İstanbul’da 100 gramlık simidin fiyatı yüzde 25 artarak, 2 liradan 2,5 liraya yükseldi. Öte yandan işsiz sayısı resmi rakamlara göre bile 4 milyonu geçti. Genç işsizliği verileri ise çok daha vahim; her dört gençten biri işsiz. Haber-Sen başta olmak üzere farklı sendika ve STK’ların katılımıyla kurulan TRT Hepimizin Platformu taleplerini açıkladı.