İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu dün akşam “fezlekelere evet diyeceğiz” açıklaması yaparken, bugün İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Tatlıoğlu, “Terör iltisaklı durum olduğunda duruşumuz bellidir. Fezlekeler gelince toplanıp karar vereceğiz” mesajı verdi. Cihangir İslam, Ağıralioğlu'nun tavrını "Bu Erdoğan'a zaten hazıroldayım cevabıdır" diye yorumladı.

İyi Parti’nin TBMM’ye gelen dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili tavrı merak ediliyor. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, dün akşam CNN Türk’te katıldığı programda dokunulmazlık fezlekelerine TBMM’de evet oyu vereceklerini açıkladı. Ağıralioğlu, “Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz.  Dolayısıyla TBMM'de bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. 'Evet' diyeceğiz” diye konuştu. Ağıralioğlu, parti kapatma ile ilgili soruyu ise, “parti kapatma konusunun farklı olduğunu” söyleyerek yanıtladı.

TATLIOĞLU: FEZLEKELER GELİNCE KARAR VERİRİZ

Bugün AA’nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise, “HDP dışında da fezleke gelecek mi gelmeyecek mi, henüz bir bilgi yok. Hangi fezlekeler gelecek hiçbir bilgimiz yok. Genelde bu süreçlerle ilgili karar alma mekanizmamız Genel Başkanımızın başkanlığında milletvekillerimizle yapacağımız toplantı sonucunda ortaya çıkar” diye konuştu. “Sayın Ağıralioğlu, partideki arkadaşlarımızın genel temayülünü dile getirmiş. Ona tezat teşkil eden bir durum yok ama Ama terörle iltisaklı bir durum olduğunda zaten bizim buradaki duruşumuz bellidir” diyen Tatlıoğlu, fezlekeler TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde sürecin işleyeceğini ve Akşener ve milletvekilleriyle herkesin fikrini dile getireceği bir toplantıyla karar vereceklerini söyledi.

CİHANGİR İSLAM: ZATEN HAZIROLDAYIM CEVABIDIR!

Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam ise, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu’nun sözlerini sert bir dille eleştirdi, “bu tutumun toplumsal barışa ve halk iradesine büyük zarar vereceğini” vurguladı. İslam’ın değerlendirmesi şöyle: “Fezlekeler görüşülmeden yapılan bu alelacele 'Benim elim zaten havada' beyanı, Erdoğan'ın 'Eller hemen iner kalkar' açıklamasına 'Zaten hazıroldayım' cevabıdır. Bu tutumlar ülkemize, toplumsal barışa, demokrasiye, halk iradesine büyük zarar verir.”