Diyarbakır’da sabah saatlerinde birçok adrese yapılan polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde birçok adrese yapılan polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre kent merkezi ve Kocaköy ilçesinde yapılan baskınlarda, aralarında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eş Başkanları Yüksel Almas ve Şehmus Karadağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fetullah Işıktaş, HDP Sur ilçe eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP il eski yöneticisi Hafiz Işık, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın babası ve aynı zamanda MEBYA-DER yöneticisi Zeki Dağ, dernek yöneticileri 71 yaşındaki Barış Annesi Hatun Aslan ve 79 yaşındaki Meyrem Soylu, dernek üyesi Ayşe Çelikbilek ile KHK ile kapatılan MEYA-DER eski yöneticisi Muzaffer Ulaş'ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI GEREKÇESİ BELLİ DEĞİL

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları konusunda henüz bilgiye ulaşılamadı. Kentteki ev baskınlarıyla birlikte polis, Kayapınar ilçesi Tesisler mevkiinde bulunan MEBYA-DER binasına da baskın düzenledi. Derneğin kapısı kırılarak gerçekleştirilen baskında polis araması 7 saat sürdü.

RESMİ BELGELERİNE EL KONULDU

MEBYA-DER avukatları eşliğindeki aramada derneğin kuruluş belgeleri, tüzüğü ile ailelerin başvuru formlarına el konuldu. Derneğin kırılan kapısı tamir edilirken, polislerin, baskın ve arama gerekçesine ilişkin “gizlilik kararı” olduğu iddiasıyla avukatlara bilgi vermediği belirtildi.