BOTAŞ, 1 Mart’tan geçerli olacak yeni doğalgaz tarifelerini yarın açıklayacak. Şirket, ocak ve şubat aylarında doğalgaza yüzde 1 oranında zam yapmıştı.

Ocak ve şubatta, doğalgaza yüzde 1 oranında zam yapan BOTAŞ, 1 Mart’tan geçerli olacak yeni doğalgaz tarifelerini yarın açıklayacak. Sektör temsilcileri, mart ayında da doğalgaza ‘küçük oranlı’ zam bekliyor.

"MART AYINDA DA ZAM OLASILIK DAHİLİNDE"

Habertürk’ten Olcay Aydilek’e konuşan sektör kaynakları, BOTAŞ’ın 1 Nisan’da doğalgaz ithalat fiyatlarının artacağını belirterek, “BOTAŞ’ın, petroldeki yükselişe bağlı olarak ortalama gaz ithalat maliyeti 20-25 dolar artacak. Diğer yandan da döviz kurunda yukarı yönlü bir hareket yaşanıyor. BOTAŞ, yüzde 1 zamlarla oluşan ve oluşacak mali yükün bir bölümünü fiyatlara yansıtmış olacak. Bu nedenle Mart ayında da zam olasılık dahilinde görülüyor” dedi.

ŞUBAT AYINDA YÜZDE 1 ZAM GELMİŞTİ

BOTAŞ’ın, Şubat ayında yaptığı yüzde 1 zam sonrasında gaz fiyatı konut için (her 1000 metreküp) (ÖTV ve KDV hariç) bin 276 liraya çıktı. Ticarethaneler, bin 428 liraya, organize sanayi bölgeleri bin 420 lira oldu. Sanayi ve elektrik santrallarına yönelik doğalgaz tarifesi de bin 428 liraya yükseldi.