CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili 21 kişi hakkında daha altı ay ile 33 yıl altı ay arasında sürelerle hapis istemiyle dava açıldı.

Kılıçdaroğlu, Hakkari’nin Irak sınırında PKK’lıların saldırısında hayatını kaybeden er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesinin Akkuzulu Mahallesi’ndeki cenazesinde bir grubun tekme ve yumruklu saldırısına uğramıştı.

VEKİLLER MÜŞTEKİ OLARAK YER ALDI

Çubuk başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Barış Bozkurt, Deniz Demir, Levent Gök, Murat Emir, Kenan Nuhut ve Yıldırım Kaya ile Cumhuriyet Halk Partisi müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Abdullah Gündoğdu, Cahit Köse, Celil Ekşi, Cevdet Sarıtaş, Erhan Kökmen, Gazi Yalama, Gülbeyaz Onbaşı, Halil İbrahim Topçu, Hasan Durut, Hasan Hüseyin Destan, Hüseyin Aydın, Hüseyin Kesti, Hüseyin Üzüm, Mehmet Arif Arslan, Mustafa Ayaz, Mustafa Gülebakan, Nuh Resimci, Osman Kılıç, Ömer Faruk Sarıgün, Ramazan Onbaşı ve Yasin Çakırgöz, şüpheli olarak yer aldı.

"KAMU GÖREVİ NEDENİYLE YARALAMA" SUÇU

Şüphelilere ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama’, ‘yaralamaya teşebbüs’, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘suç işlemeye alenen tahrik’ ve ‘siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme‘ suçlamaları yöneltildi. Saldırıyla ilgili daha önce 36 kişi ve yaşı 18’den küçük 11 kişi hakkında Çubuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.