Tatvan ilçesinde Cougar tipi bir askeri helikopter düştü. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 11 personelin hayatını kaybettiği, 4 personelin ise yaralandığı açıklandı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir helikopterin düştüğü aktarıldı. Helikopterin düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibinin de bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan yazılı açıklamada, bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz." MSB, daha sonra yaptığı açıklamalarda, yaralı iki askerin hayatını kaybetmesiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi.

BAKAN AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI ELAZIĞ'DA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Akar ve komutanlar, yetkililerden askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin bilgi almak üzere 8. Kolordu Komutanlığına geçti. Gece saatlerinde açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, ilk değerlendirmelerin göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava koşullar nedeniyle meydana gelmiş olabileceği yönünde olduğu belirtti. Akar'ın açıklamaları şöyle: "Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor. İlk andan itibaren arama kurtarmada, şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurumlarınca en kısa sürede tüm imkanlar seferber edildi. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek."

KORGENERAL ERBAŞ DA HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis Tatvan sınırlarında düşen Cougar tipi helikopterde yaşamını yitiren askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığı'nı yürütüyordu. AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’a ve şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Hayatını kaybeden askerler için siyasiler sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu: "Bitlis’ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Bitlis Tatvan'da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman evlatlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun..." TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Bingöl'den Tatvan'a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; şehit olan 9 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, yaralanan 4 askerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." AKP Sözcüsü Ömer Çelik: "Milletimizin ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."

COUGAR TİPİ HELİKOPTERLERDE 38 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Kara Kuvvetleri'nde 1996’dan bu yana görev yapan Fransız-Alman ortak tasarımı AS532 Cougar helikopterleri daha önce de kaza yaptı. Önceki 3 kazada 28 asker hayatını kaybetmişti. Son kazayla birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 38’e yükseldi.