Ünlü sanatçı Altan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Marmaris’te bir özel hastaneye kaldırılmıştı. Karındaş, bu sabah yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 10 yıla yakındır Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Marmaris’te bir özel hastaneye kaldırılmıştı. Karındaş, bu sabah yaşamını yitirdi.

ALTAN KARINDAŞ KİMDİR?

30 Ağustos 1928 doğumlu Altan Karındaş,  sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. 1951- 52 sezonunda Muhsin Ertuğrul yönetmenliğinde Küçük Sahne’de, İlk oyunu ‘Kanlı Düğün’ ile tiyatro hayatı profesyonel olarak başlayan Altan Karındaş, daha sonra ‘Arpa Ambarı’, ‘Örümcek’, ‘Karakolda’, ‘Bu Akşam Semerkant’ta Sokakta’, ‘Figaronun Düğünü’, ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’, ‘Şurdan Şuraya Gitmem’ gibi 70’in üzerinde oyunda yer aldı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalışan Karındaş, gençliğinde şarkıcılık da yaptı. Çeşitli hayvan ve çocuk sesi taklitlerinde büyük başarı kazanan ve dublajda aranan sanatçı olan Altan Karındaş, 90’lı yıllarda bir TV kanalında yaptığı ‘Çöpçatan’ adlı programla günümüzün evlilik programlarının öncüsü oldu.