CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "üreticiden kuru soğan ve patates alınarak vatandaşa ulaştırılacağına" yönelik açıklamasını değerlendirdi. Torun, belediyelerinin bir yılda 3 bin 800 ton patates ve soğan dağıttığını belirtti.

CHP’li Torun, yazılı açıklamasında, iktidarın aklına yeni gelen uygulamanın zaten CHP’li belediyeler tarafından uzun süredir hayata geçirildiğini hatırlattı. Torun, CHP'li belediyelerin sadece son bir yılda, kısıtlı imkanlarını zorlayarak 3 bin 800 ton patates ve kuru soğanı yerli üreticiden temin edip ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığını açıkladı.

“HATIRLAMA LÜTFUNDA BULUNMUŞ”

“19 yıllık devri iktidarlarında, çiftçilerimize kanunda öngörülen desteği dahi vermeyen, onları ağır üretim maliyetlerine ezdiren ve adeta borç batağına sürükleyen iktidar, üreticilerimizi bir nebze de olsa hatırlama lütfunda bulunmuş. Beş müteahhide ülkenin milyarlarca dolarını dağıtan bu iktidar, patates ve soğan üreticilerimize de bir parça da olsa destek vermeyi akıl etmiş” diyen Torun, CHP olarak vatandaşların yararına olacak her adımı desteklediklerini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), patates çiftçisinin elinde kalan arz fazlası yemeklik patatesin alımına başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen TMO, Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir’de üreticilerden tedarik edilen ürünlerin ilk sevkiyat işlemlerini gerçekleştirdi. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

PATATES ALIMLARI BAŞLADI

Öte yandan, Toprak Mahsulleri Ofisi, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak patatesin alımına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen TMO, Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir'de üreticilerden satın alınan ürünler yola çıkarıldı. Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyündeki çiftçilerden alınan ürün, torbalara konulduktan sonra kamyona taşındı. TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticiden TMO tarafından alımı yapılan patatesin 81 il valiliğince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.