Haber: Atilla Yoğurtçu

"Tarih, Şifa, Kültür" temasıyla düzenlenen festivalde, uzman konuşmacılar, atölyeler, sergiler, konserler ve tiyatro gösterileriyle katılımcılara şifa dolu bir deneyim sunulacak. BAÇEM’in desteğiyle bitkisel ürünlerin tanıtılacağı ve ruh, zihin, beden sağlığına yönelik etkinliklerin yer alacağı festivale katılım ücretsiz olacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyeleri tarafından düzenlenen 5. Balıkesir Aromaterapi Festivali, 4-7 Temmuz tarihleri arasında Burhaniye’de gerçekleşecek.

Tarih, Şifa, Kültür Temasıyla Türkiye’nin Tek Aromaterapi Festivali

“Tarih, Şifa, Kültür” temasıyla gerçekleştirilecek festivalde, aromaterapi alanında uzman konuşmacılar dört gün boyunca katılımcılara bilgi aktaracak. Ayrıca atölyeler, ürün stantları, fotoğraf çekim alanları, sergiler, tiyatro ve konserler de festival programında yer alacak.

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nden (BAÇEM) Büyük Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan BAÇEM, festival kapsamında düzenlediği etkinliklerle aromaterapi çalışmalarını desteklemekte. Aromaterapi, bitkilerin yaprakları, çiçekleri, kabukları, kökleri ve tohumları gibi kısımlarından elde edilen uçucu yağları kullanarak sağlık ve zindeliği teşvik eden bir bütünsel terapi şeklidir. BAÇEM, bu festivalle bölgenin zengin bitki olanaklarını çeşitli aromaterapi uygulamaları ile birleştirerek bitkisel ürünlerin üretimini ve pazarlanmasını artırmayı hedefliyor.

Ruh, Zihin ve Beden İçin Şifa Dolu Bir Festival

Festival, doğanın şifalı koku ve tatlarıyla ruh, zihin ve bedenin yenilenmesini, günlük hayatın stresinden uzaklaşmayı ve kişisel zaman ayırarak herkesin mutlu olma hakkını vurguluyor. Katılımcılar, aromaterapi atölyelerinde eğitim alabilecek, uzman konuşmacıların söyleşilerine katılarak bölgenin bitkilerinin tarihsel süreç içinde nasıl kullanıldığını öğrenebilecek ve uçucu yağların faydalarını keşfedecek. Ayrıca, ürün stantlarından aromaterapi ürünleri satın alma imkanı da sunulacak.

Sanat ve Eğlenceyle Dolu Akşamlar

Ören Festival Alanı'nda düzenlenecek konserler ve etkinliklerle katılımcılar sanatın büyüsüyle buluşacak.

Başkan Akın’dan Doğaseverlere Davet

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Beyaz zambakların ve kolonyanın önemli bir merkezi olan Balıkesir’imizde yapılan ve ülkemizde tek olan böyle bir festivalin daha etkili olması ve uluslararası boyutta da bilinmesi için her türlü desteği vereceğiz” dedi. Başkan Akın, tüm doğaseverleri "doğanın şifalı kokularıyla ve tatlarıyla buluşmaya" davet etti ve bu yılki Aromaterapi Festivali’nin ilk kez Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyeleri ile birlikte düzenleneceğini belirtti.

Festivale Katılım ve Detaylar

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, tüm doğaseverlere ve ilgililere açık olacak. Katılım ücretsiz olup, festival süresince çeşitli etkinliklere ve atölyelere katılarak unutulmaz bir deneyim yaşamak mümkün olacak.

Tarih: 4-7 Temmuz  Yer: Burhaniye, Ören Festival Alanı 

Detaylı program ve etkinlik bilgileri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.