Ahmet ÜNSAL/Manisa

Divan başkanlığına Ali Atal, Başkan yardımcılığına Hamza bal, kâtip Üyeliğe Bayram Karataş seçildi.

1969 yılında çıkan 1163 sayılı kanunla Türkiye'de 1970'te ilk sulama Kooperatifi’ni doğmuş olduğu Manisa Akhisar ilçesi Beyoba Kasabasına kuran ve yine aynı yasayla 26 bölge Birliği 2500 sulama Kooperatifi ve (1.800.000) 1 milyon 800 bin ortağı bir araya getirerek Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliğini kuran Genel Başkanı Halis Uysal, 3 yıl daha başkanlık yapacak.

“KOOPERATİFÇİLİK İLKOKULDA DERS OLARAK OKUTULMALI”

Halis Uysal, yaptığı konuşmada ilkokulda ve ortaokulda kooperatifçilik kolu seçildiğini, gittiği üniversitede mezuniyet tezinin kooperatifçilik olduğunu söyledi.

Kooperatifçiliğin ilkokuldan itibaren ders olarak okutulması gerçeğine işaret eden Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, “Suyun her bir damlasının yaşamımızda büyük önemi var.Özellikle çiftçilerimiz su olmazsa üretimle buluşamazlar.

Bu ikisini birleştirerek sulama kooperatiflerini kurup hayata geçirdik ve bunların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Kooperatiflerin sıkıntılarını giderecek yüzde 50 hibelerin tekrar verilmesi için çalışacağız. Bu konuyla ilgili bakanlar ve yetkililer ile konuştuk. Gerekirse konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmek için çalışmalar yapılacaktır.”

“TARIMSAL SULAMANIN BELİNİ ELEKTRİK GİDERLERİ BÜKÜYOR”

Başkan Uysal, Tarımsal sulamadaki elektrik giderlerine vurgu yaparak;

 “Tarımsal sulamadan en büyük girdilerinin elektrik bedelleridir.Türkiye'de 2013 yılında Ticaret Bakanlığı ile ilk güneş enerjisi kooperatifini kurduk. Ve bu konudaki çalışmaların devam ettiriyoruz.”

 Başkan Halis Uysal,  “Ekonomik sorunlar çözülebilir siyasi istikrarsızlıklar giderilebilir hatta ve hatta dünya üzerindeki devam eden savaşlar da bitebilir fakat duyarsız kalınan çevre zamanla hepimizin sonunu hazırlayacaktır. Sözlerimi Hz Mevlana'nın "Su gibi düğümsüz olun" sözüyle tamamlıyorum” dedi.