GÜNDEM

69 kişiye mezar olan Hacı Ömer Apartmanı'nda deniz çakılı kullanılmış

6 Şubat depremlerinin merkezi Kahramanmaraş'ta 69 kişiye mezar olan Hacı Ömer Apartmanı'nda deniz çakılı kullanıldığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Hacı Ömer Apartmanı'nda 69 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Bu olayla ilgili iddianame hazırlandı. Savcılık, 5 kişinin "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılanmasını istedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Şaziyebey Mahallesi'nde yıkılan Hacı Ömer Apartmanı için iddianame hazırladı. Sanıklar Atilla Öz, Çetin Kurt, İsmet Koyuncular, Tevfik Tepebaşı ve Süleyman Kemal Duyar hakkında dava açıldı. Mahkeme, iddianameyi kabul etti. Duruşma, 2 Ekim'de Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

DENİZ ÇAKILI KULLANMIŞLAR

Tele1.com.tr'den Egehan Erkün'ün haberine göre; iddianamede, binada deniz çakılı kullanıldığı ve betonun elle ufalanabildiği belirtildi. İncelemelerde, çoğu demirin bağlanmadığı veya yetersiz bağlandığı, yapı teknik şartnamesine uygun olmadığı tespit edildi. Deprem sonrası alınan örneklerde beton kalitesinin düşük olduğu, agreganın kötü boylanmış olduğu belirlendi.

Sanıklar, suçlamaları reddederek, binanın giriş katındaki marketin kolonları kesmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak bilirkişi raporları, binanın yapımında gerekli dikkat ve özenin gösterilmediğini, sanıkların bilinçli taksirle hareket ettiğini ortaya koydu.

İddianamede, bazı şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Kamu görevlileri hakkında ise ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.