KÜLTÜR & SANAT

7. Foça Belgesel Film Günleri başladı

Foça’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri başladı. 10-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Fransa, Yunanistan, Belçika, Kırgızistan, Almanya, Bulgaristan, Gürcistan, İngiltere, Türkiye, Avustralya, İtalya, Portekiz, İspanya ve Amerika’dan katılan 34 belgesel film izleyicilerle buluşacak.

Abone Ol

Haber: Nilgün Eser

Festival, Foça Belediyesi ve Foça Koop’un desteğiyle, Festival Direktörü Deborah Semel Demirtaş’ın öncülüğünde Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Etkinlik boyunca arkeologlarla yapılan sunumlar, belgesel yapımcılarıyla gerçekleştirilecek paneller ve sanatçılarla atölye çalışmaları gibi çeşitli aktiviteler katılımcıları bekliyor. Ayrıca Foça’nın arkeolojisi ve tarihini keşfetmek amacıyla bir yürüyüş etkinliği de düzenlenecek.

Foça Film Günleri Hakkında

9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Foça Film Günleri 2024, "Kültürü Koruyan İnsan(dır)" teması altında 30 kısa ve uzun metrajlı belgesel film gösterimine ev sahipliği yapıyor. Antik bir İyon kenti üzerine kurulmuş olan modern balıkçı kasabası Foça’nın tarihi atmosferinde, yerli ve yabancı katılımcılar ödüllü belgeselleri izleyebilecek, yönetmenlerle tanışabilecek ve ücretsiz atölye çalışmalarına katılabilecek. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak sunuluyor.