Van'ın Edremit ilçesinde 'terör örgütüne yardım etmek' iddiasıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde tutuklanan 81 yaşındaki yüzde 61 engelli Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından verilen 'cezaevinde kalabilir' raporunun ardından bugün sabah saatlerinde Edremit ilçesindeki evinden alınarak yeniden Van T Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Artıgerçek'te yer alan habere göre; Makbule Özer'in oğlu Medeni Özer, yaptığı açıklamada, "ATK’den gelen cezaevinde kalabilir raporu üzerine bu sabah eve gelerek yeniden tutukladılar. Aileye veya avukata haber vermeden gelip aldılar. Ben de yetişemedim. Önce adliyeye oradan da Van T Tipi Cezaevi’ne götürmüşler. Yarın da Elazığ’a götürülecek" dedi.

Annesinin 83 yaşına girdiğini, birçok hastalığı bulunduğunu ve yürümekte zorlandığını vurgulayan Medeni Özer, "İnsanın söyleyeceği söz kalmadı. Bu bir intikam. Yoksa 83 yaşındaki hasta bir kadın nasıl tehdit oluşturabilir? Kürtleri nasıl incitirim diye yürütülen bir siyaset. Hasta bir kadının cezaevine götürülmemesi devletin neyini tehdit edecek?" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Van'da 'örgüte yardım etmek" iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen Makbule Özer, 9 Mayıs 2022’de tutuklanmıştı. Birçok rahatsızlığı bulunan yüzde 61 engelli Özer, cezasının bir yıl ertelenmesi üzerine 7 Eylül 2022’de tahliye edilmişti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Makbule Özer için geçen yıl 'cezaevinde kalamaz' , bu yıl ise 'cezaevinde kalabilir' raporu veren Adli Tıp Kurumu, raporları arasındaki çelişkinin giderilmesini istemişti.