Fırtınalı bir hafta sonu geçti Antalya'da. Artçı rüzgarlar da esmeye devam ediyor. 'Ankara Kuşu' adlı twitter hesabının Muhittin Böcek ile ilgili yaptığı paylaşım, rüzgarın bir süre daha devam edeceğini, en azından kaşınmaya çok müsait bir ortam oluştuğunu gösteriyor.

Bugünden dönüpde hafta sonuna baktığımızda, tam bir kriz yönetimsizliği görüyoruz.

Örneğin, basına yansıdığı şekli ile Antalya Bilim Üniversitesi, sadece festivalin çalıştay bölümü ile sınırlı ise ve aktarılan bir kaynak yok ise bunu Gazeteci Teslime Tosun değil, Antalya Büyükşehir Belediyesi açıklamalıydı. Ya da, Büyükşehir Belediyesi ve CHP İl Yönetimi, Genel Merkez'den program onayı almadan Kılıçdaroğlu'nun programını açıklamamalı, Özgür Özel'in kendilerini ezmesine izin verilmemeliydi.

Bir diğer nokta; festival tertip komitesine bakıldığı zaman da, bütün akademik desteğin, doğal olarak, Akdeniz Üniversitesi'nden geldiği görülüyor. O zaman sormak lazım. Antalya Bilim Üniversitesi ve AKEV'in festival afişlerinde 'sponsor' olarak ne işi var?

Hal böyle olunca, ister istemez Bilim Üniversitesi ve Fettah Tamince konusu elbette sorgulanır. Kimse bu konuda niyet okuyuculuğu yapmasın.

Olayın sorumlularına gelince; uzağa gitmeye ve papatya falı açmaya gerek yok. yorukturkmencalistayi.com internet adresine girip de 'tertip komitesi'ne giren herkes, ucundan kıyısından birşeyler bulacaktır. En çok da Muhittin Başkan bulacaktır. Umarım hasar tespit çalışmaları kapsamında Sayın Böcek, bu listeye bir daha bakar ve Antalya Bilim Üniversitesi faciası faillerini bulup, oradan da Kırbıyık'a ulaşır. Ve yine dilerim ki, Muhittin Başkan, ekibi konusunda eline geçen bu altın fırsatı hakkı ile değerlendirir. Yeri gelmişken, Muhittin Başkan'a şu bilgiyi de iletelim. Menderes Türel döneminde, AKP referansı ile işe başlayan memurlar, "Muhittin Böcek'in ipini Konyaaltı'ndan getirdikleri çekecek" sözünü piyasaya sürdüler. Dikkat edin. Memurlar. Yani imza yetkisi olmayan alt düzeyler. Bunlar bu cümleyi, hem de aleni, kuracak cesareti buluyorlarsa, yukarıyı varın siz düşünün.

Özetlersek, Büyükşehir'de fay hatları hareketlenmeye başladı. Şimdi tedbir alınmazsa oluşacak depremin sonuçları ağır olur.