CHP'de gündem MYK ve PM toplantıları

CHP’de aday belirleme gündemiyle MYK ve PM toplantıları 7. kez gerçekleştirilecek. Merakla beklenen Çankaya, Kadıköy, Adalar ve Esenyurt ilçeleri gündeme gelmeyecek. Öte yandan DEM Parti ile işbirliği ihtimali olan Mersin Toroslar ve Akdeniz ilçelerinin adayları da bu hafta tartışılmayacak. 

CHP'de seçim mesaisi sürüyor: Çankaya ve Kadıköy adayları bugün açıklanabilir CHP'de seçim mesaisi sürüyor: Çankaya ve Kadıköy adayları bugün açıklanabilir

***

TİP ve CHP'den AYM'ye "Atalay" başvurusu

CHP, vekilliği düşürülen Can Atalay için AYM'ye başvuru yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Bir kesin hüküm gereklidir. Oysaki bir kesin hüküm yoktur. Vekilliğin düşürülmesi yok hükmündedir.

Parlamento kararının iptalini AYM'den talep ediyoruz” dedi. Atalay’ın partisi TİP de AYM’ye aynı başvuruda bulundu.

 

CHP'nin ardından TİP'ten de AYM'ye Can Atalay başvurusu CHP'nin ardından TİP'ten de AYM'ye Can Atalay başvurusu

CHP’li Gökhan Günaydın, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle AYM’ye başvurdu CHP’li Gökhan Günaydın, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle AYM’ye başvurdu

***

Kılıçdaroğlu'ndan seçim gezisi açıklaması

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Partimizin genel başkanı varken, önceki genel başkan olarak benim sahaya çıkmam yanlış anlaşılabilir” diyerek seçim gezilerine katılmayacağını ifade etti.

 

Kılıçdaroğlu: Seçim gezilerine katılmayacağım Kılıçdaroğlu: Seçim gezilerine katılmayacağım

***

Lütfü Savaş'tan açıklama: "Tartışılacak biri değilim"

CHP'nin yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı gösterdiği Lütfü Savaş, eleştirilere yanıt verdi: Savaş, açıklamasında “Hatay'da bana 10 puan yaklaşan varsa gelsin aday olsun. Ben tartışılacak bir aday değilim” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş: Tartışılacak insan değilim ama maalesef CHP'de fazla demokrasi var Lütfü Savaş: Tartışılacak insan değilim ama maalesef CHP'de fazla demokrasi var

***

DEM Parti'nin seçim hamleleri merakla bekleniyor

DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarma ihtimali gündemdeki yerini korurken, partinin üst düzey yetkilisinden dikkat çeken açıklamalar geldi. “Her seferinde başkalarına oy vereceksek biz neden varız?” diyen yetkili, aday çıkarmamaları durumunda tabanla karşı karşıya gelmekten duydukları endişeyi dile getirdi. 3 Şubat’ta yapılacak toplantıda Başak Demirtaş’ın aday olup olmayacağı netleşecek.

DEM Partili yetkiliden "İstanbul" açıklaması DEM Partili yetkiliden "İstanbul" açıklaması

***  

DEM Parti'li Önder'den "adaylık" çıkışı

DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzmir'de aday gösterileceği iddialarıyla ilgili, "Buna partimiz karar verir" dedi.

DEM Parti 6 Şubat’taki grup toplantısını Hatay’da gerçekleştirecek DEM Parti 6 Şubat’taki grup toplantısını Hatay’da gerçekleştirecek

***  

Saadet ve Gelecek seçimde uzlaştı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde işbirliği konusunda anlaşmaya vardı. İki parti, 107 seçim bölgesinde ittifak yapacaklarını açıkladı. 107 noktanın 75'inde Saadet Partisi'nin, 32'sinde ise Gelecek Partisi'nin adayı desteklenecek.

Saadet Partisi'nin İBB Adayı belli oldu Saadet Partisi'nin İBB Adayı belli oldu

Davutoğlu: Bazı yerlerde iktidarın adayına destek verebiliriz Davutoğlu: Bazı yerlerde iktidarın adayına destek verebiliriz

***

Yeni AKP'li Hatipoğlu'ndan açıklama

İYİ Parti'den milletvekili seçildikten sonra AKP'ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Nebi Hatipoğlu, "Kendimi ilk günden bu yana AK Parti’de yuvamda hissediyorum. Bir sağ partiden başka bir sağ partiye geçtim" dedi.

İYİ Parti'den vekil seçilip AKP'ye geçti şimdi de Eskişehir adayı oldu! Nebi Hatipoğlu kimdir? İYİ Parti'den vekil seçilip AKP'ye geçti şimdi de Eskişehir adayı oldu! Nebi Hatipoğlu kimdir?

İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçmişti: Nebi Hatipoğlu belediye başkan adayı mı olacak? İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçmişti: Nebi Hatipoğlu belediye başkan adayı mı olacak?

***

YRP ile AKP uzlaşabilecek mi?

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adaylığı konusunda yürütülen görüşmeler sürüyor. Gazeteci Barış Yarkadaş,  Yeniden Refah Partisi’nin aday göstermesi durumunda bu ismin Elif Erbakan olacağı iddia etti. 

Yeniden Refah'dan AKP'ye ittifak için son tarih Yeniden Refah'dan AKP'ye ittifak için son tarih

***

 Erdoğan deprem bölgesini ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin 1'inci yıldönümünde deprem bölgesindeki illere gidecek.  Erdoğan'ın ziyaretlerinde, bölgede devam eden çalışmaları inceleyerek, tamamlanan deprem konutlarının teslimini yapması bekleniyor.

Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yılında deprem bölgesinde olacak Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yılında deprem bölgesinde olacak

***  

MHP seçim beyannamesini 5 Şubat'ta açıklayacak

Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesini 5 Şubat'ta açıklayacak. Öte yandan parti, bugün yaptığı açıklamada 55 Belde Belediye Başkan Adayını daha açıkladı. MHP, Muş, Niğde ve Kütahya'daki adaylarını duyurdu.

Bahçeli: Yeni bir gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir Bahçeli: Yeni bir gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir

MHP'nin 55 belediye başkan adayı daha açıklandı MHP'nin 55 belediye başkan adayı daha açıklandı

***

Hatay'da binaların çoğu 'ruhsatsız' çıktı

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 6 Şubat 2023'teki depremlerde kentin merkez Antakya ve Defne ilçelerinde yıkılan binalardaki yapım kusurlarıyla ilgili 113 kişinin tutuklandığını söyledi. Çelikkol, "Vefat olayı gerçekleşen 1759 binanın 975'inin ruhsatsız yapı olduğu tespit edilmiştir" dedi. 

Hatay'da mezara dönüşen binaların yarısından fazlası ruhsatsızmış! Lütfü Savaş 2009'dan beri belediye başkanı Hatay'da mezara dönüşen binaların yarısından fazlası ruhsatsızmış! Lütfü Savaş 2009'dan beri belediye başkanı

***  

Gezi direnişçilerine saldıran "Palalı Sabri" öldürüldü

Gezi Parkı Direnişi'nde eylemcilere palayla saldırdığı için "Palalı Sabri" adıyla tanınan Sabri Çelebi, Beyoğlu'nda silahlı saldırıda öldürüldü.

Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü

***

Hakem yumruklayan Koca konuştu: "Keşke olmasaydı..."

Hakem Halil Umut Meler'e saldırısından sonra MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'ndan istifa eden ve futboldan men cezası alan Faruk Koca, "16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı. Bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz." dedi.

Faruk Koca: Biz de dahil, spor medyası da başta olmak üzere futbolun bütün paydaşları, herkes suçlu Faruk Koca: Biz de dahil, spor medyası da başta olmak üzere futbolun bütün paydaşları, herkes suçlu