Moda Sahnesi, Ocak ayında gelen elektrik zamlarıyla birlikte başlattığı "Ödemiyoruz" eylemine bugün son verdi. Moda Sahnesi'nin kurucularından, yönetmen Kemal Aydoğan kararı "Yenilgilerin başlangıcı… Denedik, yenildik… Daha çok deneriz bu ülke kaderimiz olduğuna göre, daha çok yeniliriz…" diye duyurdu. Moda Sahnesi'nden yapılan açıklamada ise, "Yeni aşamalara geçiş için sonlara hep ihtiyacımız var. Hareket doğası gereği başlar, sürer ve noktalanır. Oyun bir hareketler toplamıdır, hareketlerin kurduğu bir örüntüdür. Tiyatro harekettir" denildi.

"YAŞADIĞIMIZ TOPLUMA KARŞI SORUMLUYUZ"

Açıklamada, Moda Sahnesi'nin dört aydır "Ödemiyoruz" dediği hatırlatılarak, neden bu eyleme başladıkları şöyle anlatıldı: "Yaşadığımız topluma karşı sorumluyuz çünkü. Topluma zorla dayatılanı görünür kılmak için sanatın işidir çünkü. Boynumuzu eğmemek, haklarımızı talep etmek, insanca bir yaşamın koşullarını dile getirmek sanatın işidir çünkü. Seyircimize, tiyatro sanatının en olmazsa olmaz unsuruna, bu zorlu süreçte verdikleri destekleri için teşekkür ediyoruz."

"SONUÇLARINA TOPLUM OLARAK KATLANACAĞIZ"

Moda Sahnesi'nin açıklamasında geçici çözümlerle tiyatro sanatının gereklerini yerine getirmekte zorlandıkları ve ışık, havalandırma gibi eksikliklerin faaliyetleri zaafiyete uğratabileceği ifade edildi. "Tiyatrolar içinde #Ödemiyoruz eylemini tek başına yaptık, ama bunun nasıl bir süreç olduğunu hep beraber gözlemledik, sonuçlarına tüm toplum olarak katlanacağız" denilen açıklamada, Moda Sahnesi'nin demokratik, anayasal haklar için sesini çıkarmaya devam edeceği vurgulandı. 

moda son