Televizyon dünyasında bir döneme damgasını vuran kült dizi Game of Thrones'un birçok yan içeriği çıkmıştır. Bu diziler 19 Mayıs 2019 tarihinde final yapan Game of Thrones dizisinin evreni olan Westeros’da geçmektedir.

Westeros’da geçen bu yan dizilerin bir ise “A Knight of the Seven Kingdoms” dizisi olmuştur. A Knight of the Seven Kingdoms ne zaman çıkacak gibi birçok konu merak edilmektedir. Yeni çıkacak A Knight of the Seven Kingdoms hakkında merak edilen tüm konular ve cevapları aşağıdaki gibidir:

A Knight Of The Seven Kingdoms 2

A Knight of the Seven Kingdoms Ne Zaman Çıkacak?

Televizyon dünyasının kült yapımlarından biri olan Game of Thrones'un başarısının ardından "House of the Dragon" da dahil olmak üzere Westeros’da geçen birçok dizi geliştirilmeye başlamıştır. Yazar George R.R. Martin'in eserlerine dayanan ve Westeros'ta geçen bu dizilerden biri de A Knight of Seven Kingdoms olmuştur.

A Knight of the Seven Kingdoms dizisinin çekimleri İrlanda'nın Belfast kentinde başlanmıştır. Çekimlerine başlanan A Knight of the Seven Kingdoms ne zaman çıkacak merak edilmektedir. Westeros’da geçen bu dizinin 2025 yılının sonlarında yayınlanmaya başlayacağı duyurulmuştur.

Ünlü yazar George R. R. Martin'in Gezgin Şövalye (The Hedge Knight) adlı romanından uyarlanan "A Knight of the Seven Kingdoms" adlı dizinin ilk sezonu, Game of Thrones'daki zaman diliminden yaklaşık 100 yıl önce ve “House of the Dragon” adlı dizideki zaman dilimden 100 yıl sonra geçecektir.

A Knight Of The Seven Kingdoms 3

A Knight of the Seven Kingdoms Dizisi Konusu

“A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight” dizisinin ne zaman yayınlanacağı merak konusudur. Kaynaklar dizinin 2025 yılında yayınlanacağını söylenmektedir.

George R.R. Martin tarafından kaleme alınan Game of Thrones (Taht Oyunları) 2011-2019 yılı arasında HBO ekranlarında izleyiciler ile buluşmuştur. Yayınlandığı sürede kült bir yapıma dönüşen Game of Thrones için birçok yan içerik üretilmiştir. Bunların içinde diziler de vardır. Game of Thrones evreni olan Westeros’da geçen yan dizilerin ilki House of the Dragon olmuştur. Şimdi ise A Knight of the Seven Kingdoms dizisinin yapımına başlanmıştır.

House of the Dragon’a kıyasla daha küçük ölçekli bir proje olacağı açıklanan A Knight of the Seven Kingdoms’ın, House of the Dragon ile doğrudan rekabet edecek bir takvimde yayınlanmayacağı ve toplamda 3 sezon süreceği açıklanmıştır. Dizi, Peter Claffet’in canlandırdığı şövalye Sör Duncan the Tall ve Dexter Sol Ansell tarafından canlandırılan genç yaveri “Egg” isimli karakterin maceralarını konu alacaktır. Westeros’da dolaşıp insanlara yardım eden Sör Duncan the Tall ve genç yaverinin hikayesinin anlatıldığı bu dizinin çıkmış iki diziyi bağlayacağı düşünülmektedir. A Knight of the Seven Kingdoms, Game of Thrones dizisinden 100 yıl öncesinde, House of Dragon dizisinden ise 100 yıl sonrasında geçecektir.

Dunk olarak da bilinen Sör Duncan the Tall, dizilerin uyarlandığı kitaplarda, onur ve adalet duygusuyla, maceralarıyla ön plana çıkan, mütevazi bir gezici şövalyedir. Adından da anlaşılacağı gibi olağanüstü derecede uzun ve fiziksel olarak heybetli bir yapıya sahiptir. Dunk, güçlü adalet duygusuna sahip bir karakterdir. Ahlaki ikilemler ve kişisel risklerle karşı karşıya kalsa bile sürekli olarak şövalyelik ideallerine uygun yaşamaya çabalamaktadır.

George R.R. Martin'in dizinin ilk sezonuna uyarlanacak olan kitabı "The Hedge Knight" isimli kısa romanıdır. Dunk bu kısa romanda, Ashford Turnuvası'nda zalim Prens Aerion Targaryen'in saldırısına uğrayan Tanselle adlı bir kuklacıyı savunmaktadır. Sonuçta Dunk, Tanselle'in onurunu ve diğerlerinin hayatlarını korumak için Yediler Davası'nda (Trial of Seven) savaşacaktır.

A Knight Of The Seven Kingdoms 7

A Knight of the Seven Kingdoms Oyuncuları

A Knight of the Seven Kingdoms dizisinin şu ana kadar açıklanan oyuncuları şu şekildedir:

  • Peter Claffey – Duncan the Tall
  • Dexter Sol Ansell – Egg
  • Finn Bennett – Aerion Targaryen
  • Bertie Carvel – Baelor Targaryen
  • Tanzyn Crawford – Tanselle
  • Daniel Ings – Ser Lyonel Barotheon
  • Sam Spruell – Maekar Targaryen

A Knight Of The Seven Kingdoms 5

A Knight of the Seven Kingdoms Hangi Platformda Yayınlanacak?

A Knight of the Seven Kingdoms ne zaman çıkacak konusu kadar merak edilen bir diğer konu da yayınlanacağı platformdur. Westeros evreninde geçen diğer diziler ve bu yapımların hepsinin başlangıcı olan Game of Thrones HBO’da yayınlanmıştır. A Knight of the Seven Kingdoms’ın da aynı şekilde yayınlayacağı düşünülmektedir.

Dizi, Warner Bros Discovery'nin yeni birleştirilmiş akış hizmeti Max platformuna gelecektir. Warner Bros Discovery, HBO Max'in, Max olarak yeniden markalaşmasını bu şekilde teşvik etmeyi amaçlamaktadır.