DÜNYA

ABD'de başkanlık yarışından çekilen Kennedy'den Trump'a destek

Robert F. Kennedy Jr., başkanlık seçiminden çekilip Trump'ı destekleme kararı aldı. Kennedy, Trump'ın mitinginde kürsüye çıktı.

Abone Ol

Robert F. Kennedy Jr., ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump’ın ABD’nin Arizone eyaletinde bulunan Glendale şehrindeki seçim mitingine katıldı.

ABD'de başkanlık yarışından çekildiğini duyuran bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a destek vereceğini açıkladı.

Başkanlık kampanyasını tamamen sona erdirmediğini, onun yerine askıya alarak seçimlerde Trump'a destek vereceğini dile getiren Kennedy, seçimleri Trump'ın kazanması halinde ülkenin yeniden "Önce Amerika" mottosuyla toparlanacağını ve ekonomik olarak daha bağımsız ve müreffeh hale geleceğini savundu.

Görüşmeler Sızdırılmıştı

Trump ve Kennedy, geçen ay düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi öncesinde telefonla görüşmüş, sızdırılan görüşmede Trump'ın Kennedy'nin aşılar konusundaki bazı görüşlerine "katıldığını" söylediği bildirilmişti.

Görüntülü kayıtta ayrıca Trump'ın Kennedy'ye "bir şeyler yapmasını" istediği ve "Kazanacağız." dediği, Kennedy'nin de "evet" diye karşılık verdiği duyulmuştu.

Kennedy, internet üzerinden yapılan görüşmenin kısa süre sonra sızdırılması nedeniyle özür dilemişti.