Beyaz Saray'dan gelen açıklamaya göre İran, İsrail'i vurmak üzere füzelerini hazırlıyor. Saldırının gelecek saatlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın yakın bir zamanda İsrail'e karşı balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair istihbarata sahiptir. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için hazırlık yapmaya teşvik ediyoruz.

Konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, "İran'ın, İsrail'e doğrudan saldırırsa, bu saldırının sonuçları ağır olacaktır” dedi.

İsrail, daha önce 13-14 Nisan'da İsrail'i füzelerle hedef almıştı. İran'ın "Gerçek Yemin" olarak adlandırdığı operasyon sonucunda füzelerin önemli bir kısmı İsrail tarafından havada imha edilmiş, düşen bir füze sonucu Lübnanlı bir çocuk ölmüştü. 

Yetkili, ABD'nin İsrail'in bu saldırıya yönelik savunma hazırlıklarını aktif şekilde desteklediğini belirtti ve İran'ın İsrail'e yönelik doğrudan askeri saldırısının İran için ciddi sonuçları olacağını söyledi.

İsrail ordusu, Beyaz Saray'dan gelen uyarıyla ilgili açıklama yaptı. 

İsrail Savunma Güçleri, hava savunma sistemlerinin herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduğunu belirtti, fakat İran'dan gelen bir tehdit tespit etmediklerini ekledi.