Abdulkadir Selvi, ülkemizde çeşitli yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı yapan önemli isimlerden birisidir. Köşe yazıları günlük olarak okuyucuları tarafından takip edilirken, birçok kişi Abdulkadir Selvi kimdir araştırmasıyla ilgili ismin biyografisini merak ediyor. Abdulkadir Selvi milletvekili oldu mu? Merak edilen tüm soruları yanıtlıyoruz.

Abdulkadir Selvi kaç yaşında sorusuyla ilgili ismin yaşı merak edilirken, aynı zamanda siyasi görüşü de araştırılıyor. Bu kapsamda Abdulkadir Selvi hangi partili araştırmalarının da dönem dönem sıklık kazandığını belirtebiliriz. Ayrıca özel hayatı ve eşi hakkındaki bilgilere de yer vereceğiz. İşte detaylar…

Abdulkadir Selvi Kimdir 2

Abdulkadir Selvi Kimdir?

Abdulkadir Selvi yazılarına değinmeden önce ilgili ismin kim olduğunu daha yakından inceleyelim. Bu konuda yazar Abdulkadir Selvi kimdir sorusu sıkça soruluyor. İşte biyografisi…

Abdulkadir Selvi, 20 Ağustos 1964 tarihinde Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğmuştur. Alevi kökenli bir ailede doğan Selvi, ilk ve ortaokulu Yıldızeli ilçesinde tamamlamış, sonrasında lise eğitimini Ödemiş’te yatılı olarak tamamlamıştır. Lise eğitimi sonrasında Gazi Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünü başarıyla tamamlayan Selvi, üniversite eğitimi döneminde pek çok gazete ve dergide editörlük yapmıştır.

Abdulkadir Selvi gazetecilik, köşe yazarlığı gibi görevlere Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalışarak başladı. Daha sonra 1992 ve 2000 yılları arasında yayın yapan HBB TV’de haber müdürü ve muhabir gibi görevlerde çalıştı. Aynı kanalda Politika Gündemi isimli programı hazırladı ve sunuculuğunu yaptı. Sonraki dönemde TGRT kanalında Ankara Haber Müdürü pozisyonuna getirildi. Yeni Şafak gazetesine 2001 yılında katılan Abdulkadir Selvi, gazetenin Ankara Temsilciliğini üstlendi. Nisan 2016 tarihinden itibaren Hürriyet gazetesinin kadrosunda bulunmaktadır.

İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen, İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek, Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması, Darbeye Geçit Yok isimli kitapların yazarı olan Abdulkadir Selvi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Abdulkadir Selvi Kimdir 3

Abdulkadir Selvi Nereli?

Abdulkadir Selvi kimdir sorusuna ek olarak okuyucuları tarafından yazarın nereli olduğu da merak ediliyor. Özellikle Abdulkadir Selvi alevi mi sünni mi şeklinde araştırmaların yoğunluk kazandığını söyleyebiliriz.

Abdulkadir Selvi, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde Alevi kökenli bir ailede dünyaya gelmiştir. Bu bakımdan Abdulkadir Selvi nereli sorusu için Yıldızelilidir diyebiliriz.

Abdulkadir Selvi’nin dünkü yazısı, özellikle okuyucular tarafından günlük olarak takip ediliyor. Hürriyet gazetesinde düzenli olarak köşe yazılarıyla gündeme gelen Selvi, siyasi görüşleri, analizleri ve güncel siyasi olayları özgün bir şekilde yorumlamasıyla kısa süreler içerisinde okuyucularının sevgisini kazanmıştır. Bu nedenle de düzenli olarak takip edilen yazarlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Abdulkadir Selvi Kimdir 4

Yazar Abdulkadir Selvi Kaç Yaşında?

Abdulkadir Selvi yazıları genel anlamda siyasi içeriklidir. Günlük siyasi olayların analiz edilerek yorumlanması, Selvi’nin yazılarındaki temel unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca TV ekranlarında yorumculuk da yapan Abdulkadir Selvi’nin yazıları, siyasi gündemi takip eden kişilerce oldukça beğenilmektedir.

İlgili isimle alakalı yapılan araştırmalarda ayrıca Abdulkadir Selvi kaç yaşında başlığı da ön plana çıkıyor. 20 Ağustos 1964 tarihinde doğan Selvi, 2024 yılı itibariyle 60 yaşındadır. Özel hayatıyla da merak edilen Abdulkadir Selvi kimdir sorusunu, diğer merak edilenleri de içerecek şekilde detaylı olarak yanıtlayalım.

Abdulkadir Selvi Ne İş Yapar?

Abdulkadir Selvi, Gazi Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nde okuduğu dönemde, çok sayıda gazete ve dergide editörlük yapmış, esas mesleğine ek olarak yazarlık faaliyetlerine devam etmiştir. Buna bağlı olarak mezuniyeti sonrasında da yazar, muhabir ve editör olarak çalışmıştır.

Abdulkadir Selvi kimdir sorusunun en önemli yanıtı, ilgili ismin çalıştığı yerlerde ve yaptığı işlerde bulunmaktadır. Abdulkadir Selvi, mezuniyeti sonrasında ilk olarak Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde çalışmıştır. Sonraki dönemde HBB TV’de muhabir ve haber müdür pozisyonlarında çalıştı. Bu dönemde HBB TV’de Politika Gündemi isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Selvi, televizyon aracılığıyla daha geniş kitleler tarafından tanınmıştır.

HBB TV sonrasında TGRT Ankara Haber Müdürü olarak görev yapan Selvi, 2001 yılında Yeni Şafak kadrolarına dahil oldu. 2016 yılının Nisan ayında Hürriyet gazetesinin kadrolarına dahil oldu ve günümüzde de bu gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır.

Abdulkadir Selvi'nin Eşi Kimdir?

Köşe yazarı Abdulkadir Selvi kimdir sorusuyla birlikte ilgili ismin özel hayatına yönelik de araştırmalar yapılıyor. Okuyucular tarafından en çok merak edilen konu ise Selvi’nin eşi ve çocuklarına dair başlıkları içeriyor. Abdulkadir Selvi’nin eşi kimdir? İşte yanıtı…

Abdulkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi’dir. Selvi çiftinin ne zaman evlendiği bilinmemekle birlikte eşinin medya haberlerinde yer almaması nedeniyle kişi hakkında bir bilgi de yoktur. Zehra ve Abdulkadir Selvi çiftinin üç çocuğu bulunmaktadır. Medyada yer alan haberlere göre Selvi çiftinin kızının nikah şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Abdulkadir Selvi’nin eşi ve çocuklarına dair tek görüntü ve bilgi de bu nikahta yer alıyor.

Abdulkadir Selvi Kimdir 5

Abdulkadir Selvi Milletvekili Oldu Mu?

Abdulkadir Selvi kimdir sorusunun biyografik yanıtında da bilindiği üzere ilgili isim, siyaset ile yakından ilgilenmekte ve köşe yazılarında da siyasi gündeme dair yorumlarını paylaşmaktadır. Bununla birlikte siyasi analizlerine ve görüşlerine dayalı olarak milletvekili olup olmadığına yönelik de araştırmalar yapılıyor. Abdulkadir Selvi milletvekili oldu mu? İşte yanıtı…

Abdulkadir Selvi’nin milletvekilliği ile ilgili ortaya atılan iddialar, 2015 yılındaki genel seçim dönemine dayanıyor. O dönem seçimlerde AKP milletvekili adayı olacağı iddia edilen Selvi, köşe yazarlığına devam ettiğini ve milletvekili olma amacı taşımadığını açıklamıştır.

Abdulkadir Selvi Kitapları

Abdulkadir Selvi, sadece köşe yazarlığı ile değil, aynı zamanda kitap yazarlığı da ön planda olan isimlerden birisidir. Kariyeri boyunca dört  kitap kaleme alan Selvi, değindiği konularla Türkiye gündeminde ses getirmeyi başarmış, takipçilerinin ilgisini kazanmıştır.

Abdulkadir Selvi kitapları güncel olarak şu şekildedir:

  • İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanına: Alperen (Erhan Seven ile birlikte) 2009
  • İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek (2010)
  • Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması (2011)
  • Darbeye Geçit Yok (2017)

Abdulkadir Selvi kimdir? Kaç yaşında? Nereli? gibi soruları yanıtladık. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar aracılığıyla paylaşabilir, sorularınızı da aynı kanal aracılığıyla belirtebilirsiniz