Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra bir dere yatağında çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada halen katilin kim olduğu bulunamadı. Narin’in katilinin bulunamamasında fail veya faillerin delilleri yok ettiği üzerinde duruluyor.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de, Narin cinayetinde yok edilen iki kritik delile dikkat çekti.

Narin’ın tırnaklarının arasında doku izinin tespit edilemediğini belirten Selvi, ağabey Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin de kime ait olduğunun belirlenemediğini ifade etti.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“Cinayeti aydınlatmak için önemli noktalar biri Narin’in tırnaklarının arasından doku izi tespit edilip edilmemesiydi. Eğer doku izi tespit edilirse, o bizi katile götürecekti. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı inceleme sonucunda doku izi tespit edilemedi. Bu hiç olmadığı anlamına da gelmiyor. Çünkü cesedin 19 gün sonra bulunması, su altında olması ve ileri derecede çürüme nedeniyle DNA profili tespit edilemedi. Çocuk bedeni ne kadar dayanabilir ki?

Bir de Enes’in kolundaki diş izlerinin kim ait olduğu konusu vardı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan değerlendirmede “diş izlerinin kime ait olduğu tespit edilemedi”. Neden tespit edilemedi? Çünkü bu tür olaylarda zamanla yarış önemlidir. Enes’in diş izlerinin örneği İstanbul Adli Tıp Kurumu’na 9 gün sonra ulaştırıldı.

Böylece cinayeti aydınlatması yönünde umut bağlanan önemli bir delilden daha yararlanılamadı.”